Zeventig jaar VW Bulli, dat moet gevierd worden

VW Bulli Volkswagenbus 70 jaar

Het 70-jarig jubileum van de Volkswagenbus wordt komende zomer gevierd op het Bulli Summer Festival

ZOETERMEER – Het is dit jaar 70 jaar geleden dat de allereerste Volkswagenbus is bedacht. De Volkswagenbus wordt in Duitsland liefkozend “Bulli” genoemd en is daar in de loop der jaren uitgegroeid tot een waar icoon.

Inmiddels rijdt alweer de zesde generatie (T6) van de VW bus rond en heeft hij nog niets aan populariteit verloten. Uiteraard vinden de Duitsers dat dit 70-jarig jubileum niet onopgemerkt mag blijven. Daarom wordt het ook groots gevierd.

Van 3 tot en met 6 augustus 2017 vindt in het Allerpark in Wolfsburg daarom het allereerste “Bulli Summer Festival“ plaats. Het hoogtepunt van dit vier dagen durende treffen is de optocht van honderd Bulli’s en hun eigenaren. Dit konvooi rijdt van Wofsburg naar Hannover, waar Volkswagen in 1965 de productie van de Volkswagenbus opstartte.

Uiteraard valt er voor de deelnemers nog veel meer te beleven. Zij worden getrakteerd op live muziek en een bont programma van allerlei festiviteiten. Uiteraard kan er op het feestterein ook worden overnacht. Verder is er ook een strand en kan er in het meertje worden gezwommen.

Volkswagen ondersteunt het gebeuren als hoofdsponsor. Meer informatie kun je vinden op www.bullisummerfestival.de.

Like dit artikel
Tweet dit artikel