Langs de Zijderoute naar Peking

Duesseldorf-Bejing

Met de camper van Düsseldorf naar Peking

DÜSSELDORF – Een rit die je gedurende 10 weken over 13.000 kilometer door negen landen bijna naar de andere kant van de wereld voert. Een reis, waar de meeste camperaars alleen maar van kunnen dromen.

Deze week begonnen 12 campers aan deze rit, die hen van Düsseldorf naar Peking voert. De rit wordt georganiseerd in het kader van de Caravan Salon, die een samenwerkingsverband heeft met de Chinese tegenhanger, de ‘All-in Caravaning Beijing’.

De voorhoede van het totaal 39-koppige reisgezelschap startte op 18 april aan deze monstertocht. Totaal zullen er 21 campers aan de rit deelnemen, met deelnemers uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Het is de bedoeling dat ze op 23 juni het beursterrein van de All-in Caravaning op zullen rijden.

Langs de legendarische Zijderoute

Die Messe Düsseldorf war Ausgangspunkt einer spektakulären Traumtour mit dem Reisemobil von Düsseldorf nach Peking. Am 18. April startete die Vorhut der insgesamt 39-köpfigen Reisegruppe in dieses Abenteuer auf vier Rädern. Mit insgesamt 21 Reisemobilen werden die Teilnehmer aus Deutschland, Frankreich, Österreich und der Schweiz innerhalb von zehn Wochen rund 13.000 Kilometer zurücklegen und insgesamt neun Länder durchqueren. Die Route führt von Düsseldorf über Warschau, Riga, Moskau und dem Wolgabecken entlang der legendären Seidenstraße bis nach Peking. Ziel am 23. Juni ist das Messegelände der All in CARAVANING Bejing.De route voert de deelnemers van Düsseldorf over Berlijn, Warschau, Vilnius, Riga, Moskou en de Wolga langs de legendarische zijderoute van west naar oost. Onderweg worden de deelnemers getrakteerd op een overdaad aan cultuur maar zullen soms ook door bijna eindeloze woestijnen en indrukwekkende bergebieden rijden. Bij Kazachstan komen ze in Azië aan. Onderweg doen ze ook pareltjes als Chiwa, Buchara en Samarkand aan, echte “uit 1001 nacht sprookjes” steden. In Oezbekistan staan Tasjkent en het prachtige Fernganadal op het programma, om vervolgens de woeste bergen van Kirgizië te doorkruisen. De oude karavanserai van Tash Rabat, op een hoogte van 3300 meter, is het laatste stukje van de voormalige Sovjet-Unie dat de reizigers zien voordat ze in de Volksreplubliek China aankomen.

In China zullen ze zo’n 10 dagen in de regio van Xinjiang verblijven voor een cultureel programma. Daarna gaan ze over de Trans Taklamakan route langs de hellingen van de noordelijke Himalaya en de Tarim vallei. Hier zal de groep ook de “desert of no return” oversteken over een zwevende asfaltweg. Dit is één van de meest ambitieuze wegenbouwkundige projecten van China.

Caravan Salon Düsseldorf 2017

De 56e Caravan Salon Düsseldorf vindt overigens plaats van 26 augustus tot en met 3 september. De pers- & vakdag is op 25 augustus.

Foto’s: © Messe Düsseldorf/ctillmann

Like dit artikel
Tweet dit artikel