Zion Off-Road Camping Trailer: de oplossing voor budgetbewuste avonturiers

Zion Off-Road Camping Trailer

Zion Off-Road Camping Trailer: de oplossing voor budgetbewuste avonturiers

Zion Off-Road, genoemd naar het gelijknamige National Park in de Verenigde Staten, heeft een volledig modulaire off-road camping trailer op de markt gebracht. Het voertuigje is qua formaat en interieur afgeleid van de daar heel populaire teardrop caravans.

De trailer van Zion heeft echter een meer rechthoekige vorm en ook niet de daarvoor zo karakteristieke uitklapbare keuken aan de achterkant. Het leuke aan de Zion Off-Road Camping Trailer is dat je hem door de modulaire samenstelling net zo basic of compleet kunt uitrusten als je wilt.

Compacte en robuust

De basisversie van de Zion Off-Road trailer blinkt uit door zijn eenvoud en functionaliteit. Met een totale lengte van net geen 4 meter, een maximale breedte van 2,2 meter en een hoogte 2,10 meter is hij compact genoeg om door de meeste gangbare garagedeuren te passen. Hij is niet zo heel erg licht, de robuuste constructie weegt immers het nodige. Het rijklare gewicht bedraagt ruim 600 kilo maar kan beladen worden met meer dan 1.300 kilo zodat er voldoende ruimte en laadvermogen is voor uitrusting en andere accessoires.

Onderstel

De trailer is gebouwd op een stalen frame, dat is vervaardigd met behulp van lasergesneden en CNC-gebogen technieken, en vervolgens gezandstraald en gepoedercoat voor een aantrekkelijke en duurzame afwerking. De basisversie is uitgerust met 27-inch banden op 15-inch wielen, met een rechte as en bladveren als ophanging.

Modulair

Een van de meest opvallende kenmerken van de Zion Off-Road trailer is het modulaire systeem waarmee je hem samenstelt. De trailer is ontworpen om te worden aangepast en uitgebreid met een reeks accessoires, afhankelijk van de behoeften en het budget van de gebruiker. Deze accessoires kunnen worden gemonteerd op een aangepaste T-track en gaten in het frame, waardoor gebruikers hun trailer op hun eigen manier en in hun eigen tempo kunnen opbouwen. Dat wordt in onderstaande video uitgelegd.

Het interieur van de trailer is puur functioneel en biedt een ruime slaapplek voor twee personen. Eventueel kun je een daktent gebruiken om twee extra slaapplaatsen te creëren. De deuren aan beide zijden bieden gemakkelijke toegang tot het interieur, zodat gebruikers niet over hun partner, uitrusting of huisdieren hoeven te kruipen om in en uit te stappen. De wanden van de trailer, gemaakt van stevig berken multiplex en bekleed met aluminium, bieden een solide barrière tegen wind, regen en andere ongewenste elementen.

Accessoires

De Zion Off-Road trailer kan ook worden geüpgraded met een reeks extra functies en accessoires. Zo kan de ophanging worden verbeterd met een onafhankelijk veersysteem van Timber, en kunnen de banden worden vervangen door grotere modellen voor een soepelere rit en betere off-road prestaties. Extra opslagopties, zoals een disselbak of een dragersysteem, kunnen ook worden toegevoegd voor extra gemak en functionaliteit.

Upgraden naar behoefte

“Met onze bouw-als-je-gaat-systeem, kun je licht beginnen, en hem trekken met een kleine auto, of je kunt upgraden, groeien, accessoires toevoegen en hem trekken met een middelgrote SUV,” zegt Levi Gates, mede-eigenaar van Zion Off-Road, in een promotievideo voor de trailer.

De Zion Off-Road trailer is nu beschikbaar, met prijzen die beginnen bij $12.500 voor de basisversie. Zijn unieke combinatie van het modulaire systeem, robuuste bouwwijze en redelijk scherpe prijs maakt deze trailer tot een aantrekkelijke optie voor zowel doorgewinterde kampeerders als nieuwkomers, ware het niet dat hij voorlopig niet in Europa beschikbaar zal zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel