Zooom hefdak zorgt voor stahoogte in de VW Caddy

Zooom Caddy V hefdak voor de VW Caddy

Zooom hefdak zorgt voor stahoogte in de VW Caddy

Buscampers zijn, zoals waarschijnlijk bekend, populairder dan ooit. Er is op dat gebied ook een soort van tweedeling gaande. Van de wat grotere buscampers, op basis van een Fiat Ducato of Mercedes Sprinter, wordt steeds meer luxe verwacht.

De kleinere buscampers worden langzamerhand steeds veelzijdiger, sportiever en ook steeds vaker geschikt voor dagelijks vervoer. Bovendien komen er ook steeds kleinere ‘minicampers’ bij. Bij die laatste is de stahoogte vaak een uitdaging. De recent gepresenteerde Mercedes EQT Marco Polo heeft daarom een hefdak. Zoiets is nu ook voor de VW Caddy verkrijgbaar.

Caddy V hefdak

Dat hefdak voor de VW Caddy, dat door het in het Duitse Merching gevestigde Reisefahrzeuge Manufaktur Zooom wordt geïntroduceerd, is wel even iets anders dan Mercedes liet zien. In het geval van de Mercedes EQT Marco Polo is het een mooi vlak, slank hefdak waarvan je in ingeklapte toestand weinig ziet. Het Zooom hefdak voor de VW Caddy is een behoorlijke ‘bult’ om het zomaar te zeggen. Dit zogenaamde Caddy V hefdak is overigens alleen geschikt voor de vijfde generatie van de VW Caddy, en dan speciaal de Caddy Maxi. Deze is al vrij hoog en met het neergeklapte hefdak nog iets hoger, namelijk 1,95 meter. Daarmee past hij gelukkig nog wel in nagenoeg iedere parkeergarage.

Ruimte genoeg

Zooom Caddy V hefdak voor de VW CaddyDat royale formaat zorgt er natuurlijk wel voor dat het hefdak, als je het uitklapt, ook royaal wat ruimte toevoegt. En vooral stahoogte, namelijk ruim twee meter. Bovendien kan het dak ook twee extra slaapplaatsen mogelijk. Het wordt geleverd met een wegschuifbare lattenbodem – zodat je in een paar tellen van dag- naar nachtstand kunt schakelen – en een koudschuimmatras van 215 x 125 x 5 centimeter. De Airtex balgtent bevat drie vensters met muskietengaas. Het Caddy V hefdak, dat van gecoat polyester is gemaakt, in verschillende kleuren verkrijgbaar is en weegt 30 à 40 kilo. Het kan alleen in de werkplaats van Zooom in Merching worden ingebouwd.

Maar het is natuurlijk een mooie manier om de VW Caddy geschikt te maken voor de verdere ombouw tot een compacte, maar relatief ruime minicamper. Voor zover wij uit de website van Zooom kunnen opmaken, komt er binnenkort ook een soortgelijk hefdak voor de kleine bestelwagens van de Stellantis Groep (Peugeot, Citroën en Fiat).

Like dit artikel
Tweet dit artikel