Verschuifbare en zwenkbare fietsendrager voor buscampers

Roman Buck Verschuifbare en zwenkbare fietsendrager voor buscampers

Roman Buck ontwikkelde een ingenieuze fietsendrager voor buscampers

ZOETERMEER – Roman Buck uit het Duitse Hertingen heeft met zijn bedrijfje Buck Ideen een verschuifbare en zwenkbare fietsendrager voor buscampers ontwikkeld. Door het wegschuiven en wegdraaien van de drager, kun je de achterklep van de camper openen zonder dat je iets van de drager af hoeft te halen.

Er zijn verschillende versies leverbaar, die geschikt zijn om maximaal maar liefst 4 e-bikes of 6 fietsen mee te nemen. Ook zijn er varianten die geschikt zijn om een scooter te vervoeren, of om als extra bergruimte te gebruiken.

Roman Buck heeft de rails, waar de fietsen op staan, uitschuifbaar gemaakt. Je kunt de fietsen daardoor opzij schuiven, waarbij het uiteinde van de rails wordt ondersteund door een wieltje. Dat klapt automatisch uit zodra je de rails opzij schuift. Daarna kun je de drager naar de zijkant van de camper wegdraaien om zo de achterklep volledig bereikbaar te maken. Als je de drager niet gebruikt, is kun je lichtbalk opklappen en is de 178 cm brede fietsendrager slechts 35 cm diep.

De fietsendrager van Roman Buck is leverbaar voor de Volkswagen VW T5, T6 en Crafter, alsmede voor de Mercedes Sprinter, Fiat Ducato en Peugeot Jumper. Hij weegt 50 kilo en is belastbaar met 150 kilo. Uiteraard dient daarbij de maximale belastbaarheid van de achteras van de buscamper te worden gerespecteerd. De bevestiging geschiedt middels voertuigspecifieke adapters die aan de camper worden geschroefd. Daar wordt de drager vervolgens in geschoven en met schroeven gefixeerd.

Goedkoop is zo’n ingenieuze drager uiteraard niet. Inclusief de genoemde adapters, lichtbalk, 13-polige steker en montage kost de drager, compleet met de bevestigingsbeugels voor de fietsen, 2980 euro. De versie met bagagebox kost 4980 Euro. De versie voor 6 fietsen is alleen optioneel leverbaar. Voor de variant met bagagebox is optioneel ook een keukenblokje leverbaar, zodat je ook buiten kunt koken.

Meer informatie kun je vinden op www.buck-ideen.com.

Like dit artikel
Tweet dit artikel