Zwitserland themaland op maar liefst drie fiets- en wandelbeurzen

Zwitserland fiets en wandelbeurs

Zwitserland is themaland op maar liefst drie fiets- en wandelbeurzen tegelijk

Over anderhalve maand vinden er in Utrecht maar liefst 3 beurzen tegelijk plaats. De Jaarbeurs is dan de gastheer van de Fiets en Wandelbeurs, Bike MOTION Benelux en E-bike Xperience.

Bike MOTION Benelux – de beurs voor de sportieve fietser – vond eerder altijd in het najaar plaats. Deze beurs verhuist nu naar het vroege voorjaar, de start van het wielerseizoen.

Dit jaar vindt Bike MOTION in hetzelfde weekend plaats als Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience. De setting is daardoor uniek, want nu staan er maar liefst negen grote hallen van het Jaarbeurscomplex volledig in het teken van fietsen, wandelen en outdoor. Met een toegangskaart voor de Fiets en Wandelbeurs, kun je gratis de andere twee events bezoeken.

Themaland: Zwitserland

De Fiets en Wandelbeurs heeft altijd een themaland. Dit jaar is staat Zwitserland volop in de schijnwerpers op alle drie de beurzen, een waar walhalla voor de actieve fietser en wandelaar. Zwitserland past als themaland perfect bij (sportieve) fietsers en wandelaars. Geen massatoerisme, maar des te meer ongerept natuurschoon. Niet alleen trekt het land al ruim 100 jaar outdoorliefhebbers aan vanwege de bergen, meren, gletsjers en bossen, ook heeft het in de afgelopen decennia een fiets- en wandelinfrastructuur ontwikkeld waar weinig andere landen aan kunnen tippen.

Er zijn routenetwerken uitgezet op lokaal, regionaal en nationaal niveau voor racefietsers, mountainbikers en recreatieve wandelaars en fietsers. Totaal telt Zwitserland meer dan 65.000 kilometer aan uitstekend bewegwijzerde wandelpaden en ruim 12.000 kilometer aan gemarkeerde fietsroutes. Bovendien zijn de opstappunten van die routes makkelijk bereikbaar met bus, trein of boot, die met de spreekwoordelijke Zwitserse stiptheid vertrekken en arriveren.

Alles voor fietsers en wandelaars

Uiteraard is er op Bike MOTION Benelux, de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience nog veel meer te zien en te beleven. Van de nieuwste fietsen, wandelschoenen en alle mogelijke accessoires tot allerlei toeristische informatie voor fietsers en wandelaars, en natuurlijk zijn er ook heel veel reisorganisaties voor deze doelgroepen aanwezig.

Ook in Vlaanderen!

Er vindt sinds kort ook een Fiets en Wandelbeurs in Vlaanderen plaats. In 2018 is dat op 10 en 11 februari. Deze beurs wordt gehouden in Flanders Expo in Gendt.

Meer informatie?

Wil je meer weten? Neem dan eens een kijkje op www.fietsenwandelbeurs.nl, www.bikemotionbenelux.nl en www.ebikexperience.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel