Zwitserland wandel- en fietsland bij uitstek

Zwitserland themaland Fiets en Wandelbeurs 2014Zwitserland is het themaland van de tiende Fiets en Wandelbeurs, de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars die op 1 en 2 maart 2014 weer plaatsvindt in de Amsterdam RAI.

Adembenemend natuurschoon en tienduizenden kilometers aan prachtige fiets- en wandelroutes maken het land tot een paradijs voor de actieve vakantieganger.

En door de afwezigheid van massatoerisme kun je er nog ongestoord genieten van de weidse panorama’s en de authentieke sfeer die je in veel stadjes en dorpjes aantreft.

Op wandelgebied is Zwitserland al heel lang een topbestemming: het land heeft ruim 60.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelwegen. Uit dit enorme arsenaal zijn de 9.000 mooiste wandelkilometers geselecteerd voor SwitzerlandMobility, het routenetwerk voor wandelaars, fietsers, mountainbikers, kanoërs en skaters. Van pittige meerdaagse tochten langs gletsjers en de toppen van bergreuzen tot meer comfortabele dagwandelingen langs meren en rivieren. Dankzij het uitstekende Zwitserse openbaarvervoersysteem kun je eenvoudig en snel het startpunt van een route bereiken of – nadat de wandeling erop zit – comfortabel terugreizen naar hotel, appartement of camping.

Sinds de jaren negentig heeft Zwitserland ook een uitgebreid routenetwerk voor fietsers en mountainbikers. Op www.Veloland.ch, onderdeel van SwitzerlandMobility, vind je maar liefst 9 landelijke, 53 regionale en 59 lokale fietsroutes. Wie graag met wat extra power op pad gaat, kiest voor de e-bike, waarmee je fluitend bergop fietst. Op veel treinstations kun je er een huren voor dagtochten of meerdaagse fietstrips, compleet met bagagevervoer. Populair bij e-bikers zijn de landelijke Merenroute en de regionale Herzroute door het Emmental.

Op de Fiets en Wandelbeurs 2014 komen de vele wandel- en fietsmogelijkheden in Zwitserland aan bod in een groot themalandpaviljoen. Twee dagen lang presenteren Zwitserse regio’s en reisaanbieders daar een keur aan routes en arrangementen. Ook is er een informatiemarkt over wandelen en fietsen in Zwitserland, een terras met Zwitserse specialiteiten en veel aandacht voor het themaland in het lezingprogramma.

Kijk voor meer informatie over wandelen en fietsen in Zwitserland op www.MySwitzerland.com. Meer informatie Fiets en Wandelbeurs: www.fietsenwandelbeurs.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel