Caravan Descent Control

kampeerzaken.nlAls je met je auto-caravan combinatie een helling afrijdt en daarbij afremt op de motor zal de oplooprem van de caravan in werking kunnen gaan treden. Hoe sterker het remmende koppel van de motor (bijvoorbeeld bij SUV’s) hoe groter de kans is dat dat gebeurt.
De caravan zal dan langere tijd gaan remmen waardoor de remmen oververhit kunnen raken, met alle gevolgen van dien. ABSHolland heeft een systeem ontwikkeld om dit tegen te gaan, de Caravan Descent Control oftwel CDC.
 
Dit systeem zorgt er voor dat de oplooprem wordt geblokkeerd zodat deze niet ongewenst vroegtijdig in werking treedt. Zodoende worden oververhitte remmen voorkomen. Het blokkeren van de oplooprem wordt onmiddellijk ongedaan gemaakt zodra de rem van de auto wordt geactiveerd, zodat u als het wel nodig is gewoon een werkende oplooprem tot uw beschikkking heeft.
De CDC komt daarna pas opnieuw in actie als de auto de zuiger van de oplooprem weer heeft gestrekt. Door middel van een signalering op de caravan of in de auto kan men controleren worden of de CDC weer geactiveerd is.
Meer info op www.absholland.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel