Fly mini-caravan

kampeerzaken.nlSinds kort wordt door Vouwwagencentrum Noordbergum de Spaanse Fly geïmporteerd. De Fly is een zeer kleine, lage en lichtgewicht caravan waar toch alles in zit wat men nodig heeft.

 

Zo is er een vast 2 persoons bed met lattenbodem, keuken met gasstel en gootsteen, koelkast, verlichting en ramen met combihorren. Toch is de Fly slechts 1,30 m breed, 1,00 m hoog en weegt hij inclusief voortent slechts 399 kg. Door zijn geringe gewicht en lage windweerstand kan de Fly door elke auto getrokken worden.


 

kampeerzaken.nlDoor de opklapbare achterwand onstaat er achter de caravan een overdekt loopgedeelte met stahoogte, dat door de voortent (of in dit geval beter gezegd: achtertent) nog verder wordt vergroot.

 

 

kampeerzaken.nlTreeske Blanke van Vouwwagencentrum Noordbergum: “ Wij worden regelmatig benaderd door de iets oudere kampeerder, met de vraag of wij willen bemiddelen in de verkoop van hun vouwwagen. Inruilen op een caravan is voor deze mensen geen optie, simpelweg omdat ze met zo’n groot ding achter de auto niet willen of durven rijden. Maar het afsluiten van hun kampeerperiode gaat deze mensen altijd zichtbaar aan het hart.

 

Toen wij op uitnodiging op een caravanshow in Madrid waren en daar de Fly zagen staan wisten we meteen: hier gaan we mensen blij mee maken. Dit is een gat in de markt waar wij in kunnen springen.”
 

kampeerzaken.nlDe groep kampeerders die niet meer met de vouwwagen wil kamperen maar de overstap naar een (grote, zware) caravan te groot vindt is uitermate geïnteresseerd in de Fly. Maar ook uit een andere (onverwachte) hoek komt veel vraag naar informatie. Dat zijn de berijders van de “trikes” , motorfietsen met 1 wiel voor en 2 achter.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel