CampStove 2 van BioLite: rookvrij kampvuur, fornuis en laadstation in één

BioLite CampStove 2

BioLite CampStove 2: rookvrij kampvuur, fornuis en laadstation in één

ZOETERMEER – Je smartphone opladen met sprokkelhout, het kan écht. De nieuwe BioLite CampStove 2 is een kleine houtbrander die je niet alleen kunt gebruiken als rookvrij kampvuurtje en fornuis, maar ook als lader voor je smartphone.

De CampStove 2 is ontworpen voor hikers, kampeerders, outdoor chefs en vissers, maar doet ook uitstekend dienst als noodvoorziening. Hij zet de energie van het kampvuur ook om in elektriciteit.

Generator

BioLite heeft in de CampStove 2 namelijk een thermo-elektrische generator aan de brander gekoppeld. Dat is het oranje apparaat aan de zijkant van de brander. De generator heeft een USB aansluiting, zodat je er ook je smartphone mee op kunt laden. De nieuwe CampStove biedt een 50% hogere laadstroom dan de eerste versie.

Powerbank

De generator heeft nu ook een ingebouwde powerbank zodat je de energie ook op kunt slaan om later te gebruiken. De capaciteit van de powerbank bedraagt 2600 mAh, voldoende om een smartphone één keer op te laden. Ook wordt er een 100 Lumen FlexLight lamp meegeleverd, om bijvoorbeeld je eten tijdens het koken te kunnen verlichten.

Ingebouwde blower

De ingebouwde blower van de CampStove 2 zorgt ervoor dat het vuur optimaal brandt. Je kunt er het vuur mee aanjagen en temperen, hij heeft namelijk vier standen: turbo, koken, sudderen en kampvuur. Met sprokkelhout als gratis brandstof, heb je op die manier een rookvrij kampvuur, fornuis en laadstation in één. Door het hoge rendement van de CampStove is het koken op houtvuur met de CampStove 2 schoner dan gas, en bovendien ook veiliger en gratis.

Accessoires

Er zijn ook een aantal handige bijpassende accessoires van BioLite: de KettlePot, Portable Grill en CoffeePress, die precies op de brander passen.

De BioLite CampStove 2 is verkrijgbaar bij de outdoorspeciaalzaak en diverse webshops, de winkeladviesprijs bedraagt € 149,95. Hij weegt 1275 g en heeft ongeveer 4,5 minuut nodig om 1 liter water aan de kook te brengen.

Meer informatie over de BioLite CampStove 2 kun je vinden op http://www.technolyt.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel