Cool Ice: extra goed geïsoleerde koelboxen van Dometic

Dometic Cool Ice

Dometic Cool Ice WCI-85W met wieltjes en handgreep

ZOETERMEER – Voor seizoen 2017 introduceert Dometic een nieuwe serie passieve koelboxen, die zo goed zijn geïsoleerd dat je de producten er dagenlang gekoeld of bevroren in kunt houden zonder dat er elektriciteit benodigd is.

We noemen het koelboxen, maar eigenlijk zijn het dus ook ijsboxen. Ook Dometic noemt ze zo. Dat is ook logisch, want deze boxen kunnen ook ijs tot maar liefst 10 dagen bevroren houden.

De Cool Ice boxen, zoals ze heten, zijn daarvoor voorzien van een dikke laag isolatieschuim van koelkastkwaliteit. Bovendien zijn ze voorzien van een unieke ‘labyrinth seal’ afdichting. De deksels worden dichtgehouden door middel van polyamide ‘eierkist sluitingen’. Voor de koeling zijn uiteraard ook koelelementen benodigd.

Dometic levert de Cool Ice ijs/koelboxen met een inhoud van 13 tot 110 liter. Ze zijn gemaakt van robuust kunststof en kunnen de zwaarste omstandigheden aan.  De twee kleinste modellen (13 en 22 liter) zijn voorzien van  een draagriem. De grotere modellen hebben stevige handgrepen en zijn soms ook voorzien van haken om ze goed vast te kunnen zetten. De Cool Ice WCI 85 is ook leverbaar met aan één zijde een set wieltjes, zodat je hem met de handgreep aan de andere zijde als een trolley kunt vervoeren. Ze zijn verkrijgbaar voor winkeladviesprijzen vanaf 79,- euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel