Duurzame trekkershut Trek-in

kampeerzaken.nlOp zaterdag 20 oktober wordt de duurzame trekkershut, de Trek-in, gepresenteerd op de Dutch Design Week in Eindhoven.

 

Joep Thönissen, directeur van de Recron, de brancheorganisatie voor recreatieondernemers, zal deze innovatieve en designprijswinnende hut om 14.00 uur openen voor het publiek.


 

In de recreatiesector is de vraag naar duurzaamheid de afgelopen jaren toegenomen. Zowel vakantiegangers als ondernemers zoeken het steeds meer in de groene hoek. De Trek-in komt tegemoet aan deze vraag en is een milieuvriendelijke en moderne variant op de officiële Trekkershutten® van de Stichting Trekkershutten Nederland (STN).

 

Het plan voor de ontwikkeling van de Trek-in is geïnitieerd door Stichting Natuurkampeerterreinen (SNK) in samenwerking met STN, in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het ontwerp van de hut is afkomstig van studenten van de TU/e, die er een dusdanig vernieuwend concept van wisten te maken dat ze de WoodChallenge 2011 wonnen: de ontwerpwedstrijd voor studenten op het gebied van innovatief houtgebruik, uitgeschreven door Centrum Hout.

 

De bouwer van de Trek-in, 2Life-Art, maakt gebruik van producten die moederbedrijf A van Liempd Sloopbedrijven wint uit sloopprojecten. Het hergebruik van sloopmaterialen sluit goed aan bij de duurzame gedachte van de Trek-in. Zo is niet alleen het hout afkomstig uit sloopprojecten, maar bijvoorbeeld ook het sanitair, de keuken en de gordijnroedes. Het prototype van de Trek-in is in augustus en september op een Natuurkampeerterrein getest. Op basis van deze testperiode wordt de Trek-in op 20 oktober in haar definitieve vorm gepresenteerd op de Dutch Design Week.

 

kampeerzaken.nl kampeerzaken.nl

 

De Trek-in gaat deel uitmaken van het netwerk van officiële Trekkershutten van STN en zal vanaf 2013 te vinden zijn op campings, Natuurkampeerterreinen, jachthavens en andere mooie locaties. Net als de andere Trekkershutten zal de Trek-in per nacht te boeken zijn. De Trek-in biedt plaats aan zes personen.

 

De officiële opening van de Trek-in op 20 oktober is voor genodigden, maar ondernemers, ontwerpers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom de Trek-in te komen bezichtigen van 20 t/m 28 oktober op de campus van de TU/e. De Trek-in is elke dag geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Like dit artikel
Tweet dit artikel