Eenvoudig je gasvoorraad checken met de Truma LevelControl

Truma LevelControl

Eenvoudig je gasvoorraad checken met de Truma LevelControl

ZOETERMEER – Het blijft vaak lastig om in één oogopslag te zien hoeveel er in nog een gasfles zit. Daarom zijn er de afgelopen jaren al diverse niveaumeters op de markt verschenen.

Truma had er ook al een, de LevelCheck, maar introduceerde op de Caravan Salon de nieuwe LevelControl, die heel wat meer mogelijkheden biedt.

De LevelControl maakt het niet alleen een stuk eenvoudiger om je gaspeil te checken, maar ook om te kijken hoe lang je nog met de resterende voorraad kunt doen. Bovendien kun je ook zien waar het dichtstbijzijnde punt is waar je je flessen om kunt ruilen.

De Truma LevelControl werkt namelijk samen met de Truma iNet Box. De gemeten gasvoorraad wordt daarmee via Bluetooth naar de tablet of smartphone gestuurd, waarna de Truma app een gedetailleerd overzicht van de gasvoorraad geeft. De app geeft het vulpeil in procenten en de hoeveelheid gas in kilogrammen aan.

Gasvoorraad ook per SMS opvragen

Je kunt de gegevens de gegevens als je wilt niet alleen via Bluetooth naar de smartphone laten sturen, maar ook per SMS, voor als je niet in de buurt van je voertuig bent. Gebruikers kunnen het vulpeil in de gasfles én de resterende gebruiksduur zodoende comfortabel vanuit de zithoek, in de voortent dan wel tijdens het wandelen of skiën opvragen – en dat van max. vier smartphones of tablets tegelijk. Het is zelfs mogelijk om een sms-alarm in te stellen: kampeerders worden dan automatisch per sms geïnformeerd als er zich nog maar weinig gas in de fles bevindt.

Gasflessen-database voor heel Europa

Eenvoudig je gasvoorraad checken met de Truma LevelControl De Truma LevelControl is universeel in het gebruik: hij werkt met alle gangbare Europese stalen en aluminium gasflessen. Klanten kunnen vanuit de database in de Truma App hun land en hun type fles uit 26 modellen uitkiezen en individueel benoemen. Is een fles niet in de database opgenomen, dan is het mogelijk om een eigen variant te definiëren. De sensor wordt vervolgens automatisch op de geselecteerde fles geconfigureerd. „De database is zo opgebouwd dat we deze in de toekomst eenvoudig kunnen aanpassen en uitbreiden“, aldus Bernd Gerlach, hoofd European Retail Management. Wie twee flessen aan boord heeft en zijn gasvoorraad heel precies in het oog wil houden, kan twee LevelControl’s naast elkaar gebruiken. In dat geval geeft de app het vulpeil van de twee flessen apart aan.

Eenvoudig en praktisch

De Truma LevelControl is meteen gereed voor gebruik: hij wordt met de geïntegreerde magneten in het midden onder de bodem van de fles aangebracht – klaar. Geen kabels, niets aansluiten, geen montage. Het apparaat hoeft enkel met de iNet Box in de caravan of camper te worden verbonden. Om hem onder aluminium gasflessen te bevestigen, biedt Truma optioneel een spanplaatje aan. De LevelControl werkt op batterijen en voldoet nu al aan de nieuwste voorschriften op het gebied van explosiebeveiliging overeenkomstig de toekomstige eisen volgens DIN EN 1949 en kan daarmee zonder enig bezwaar in de gasflessenkast worden gebruikt. Een SMS-alarm waarschuwt als de AAA-batterijen moeten worden vervangen. De LevelControl werkt ca. een jaar op een set batterijen.

De LevelControl breidt het Truma iNet System uit met nog een nieuwe nuttige functie. „Daarmee zetten we opnieuw een stap richting netwerkverbonden kampeervoertuig en maken kamperen weer een stukje gemakkelijker en comfortabeler“, aldus Gerlach.

De Truma LevelControl is vanaf augustus 2017 voor EUR 159 in de kampeerspeciaalzaak verkrijgbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel