Helinox breidt programma uit met lage Ground Chair campingstoel

Helinox Ground Chair campingstoel

Helinox breidt programma uit met lage Ground Chair campingstoel

Helinox had jarenlang alleen de Ground Zero campingstoelen in het programma. Het merk is de afgelopen tijd druk bezig geweest om het leveringsprogramma verder uit te breiden.

Eerder dit jaar introduceerde Helinox ook al de Sunset Chair, nu is het de beurt aan een volgend model. De nieuwe Ground Chair is een lager model en vult het assortiment op die manier aan met een stoel die de echte lichtgewicht kampeerders zeker aan zal spreken.

Wie met een lichtgewicht tent op stap is, heeft niet altijd de mogelijkheid om voor de tent te zitten. Met slecht weer ga je immers onder de luifel zitten, en die luifel is bij een lichtgewicht tent doorgaans niet al te hoog, zodat je dan een lage campingstoel nodig hebt.

https://vimeo.com/95574120

Ook de nieuwe Ground Chair is opgebouwd volgens het principe van de andere campingstoelen van Helinox, al wijkt het frame qua vorm iets af. Helinox Ground Chair campingstoelHet frame van de Ground Chair heeft namelijk geen 4 aparte poten zoals de andere Helinox stoelen maar is meer rechthoekig gevormd. Dat zorgt voor een betere stabiliteit op een zachte of oneffen ondergrond. Ook nu is het frame gemaakt van lichtgewicht aluminium van DAC, dat met hoogwaardige rubber banden met elkaar is verbonden. Daaromheen zit het hoogwaardige materiaal van de zitting. De Ground Chair is dankzij deze constructie heel klein op te vouwen (30 x 11 x 11 cm) en met 640 gram ook heel licht. In- en uitklappen kan binnen enkele seconden.

De Helinox Ground Chair heeft een adviesprijs van 100 euro. Meer informatie kun je vinden op www.helinox.com.

Like dit artikel
Tweet dit artikel