Aquaforno II: een complete keuken in één apparaat

Aquaforno II IndieGogo

Aquaforno II: een complete keuken in één apparaat

Wat zou je ervan zeggen als je een handzaam apparaat mee zou kunnen nemen, waarmee je niet alleen kunt koken, bakken en grillen, maar ook een pizza mee kunt bakken en vis en vlees kunt roken?

En als dat apparaat ook nog dienst kan doen als vuurkorf, of om een kippetje mee te roosteren, zelfs je kleren kan drogen? En als het ook nog gewoon in je rugzak of fietstas mee kan worden genomen?

Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. Maar het klinkt ook bijna te mooi om waar te zijn. Je kunt de nieuwe Aquaforno II dan ook wel in de rugzak of fietstas meenemen, maar hij weegt wel zo’n 20 kilo. Maar verder kan het apparaat verbazingwekkend veel. De Aquaforno II is echt een multifunctioneel kookapparaat dat gebruik kan maken van verschillende brandstoffen: hout of houtskool, maar eventueel ook gas. De meer avontuurlijk ingestelde kampeerders, die vaak beperkt zijn tot eenvoudig koken op een simpel brandertje, zullen het absoluut weten te waarderen dat ze eindelijk ook eens iets anders klaar kunnen maken.

De truuk van de Aquaforno II zit hem in de driedelige telescopische behuizing. De onderste sectie staat op een paar stabiele voetjes en heeft een verwijderbare grill die je ook als vuurpot kunt gebruiken. Dankzij de goed regelbare ventilatie kun je voldoende lucht binnenlaten om het vuur goed te laten branden en het ook nog goed reguleren. Met de verwijderbare stalen kookpan daarboven kun je ook een maaltje bereiden, en binnen 10 minuten heb je er een liter water mee aan de kook.

De middelste sectie kun je gebruiken om mee te bakken of wokken. De meegeleverde steen kun je gebruiken om toast mee te maken. Bovendien is deze steen ideaal als warmhoudplaat terwijl je de rest van de maaltijd bereidt. De derde sectie is een oventje. Je kunt er mee bakken, grillen en ook roken. Het deksel heeft een thermometer zodat je de temperatuur goed in de gaten kunt houden. De beugels aan de zijkant zijn geschikt om je kleren aan te hangen. Zo kun je je natte kleding, gebruik makend van de warmte van de Aquaforno II en zonder dat ze echt in de rook hangen en gaan stinken, op laten drogen.

De Aquaforno II ligt nog niet in de winkel, je kunt een pre-order plaatsen op Indiegogo. De prijs varieert van $ 239 voor het basisapparaat tot $ 399 voor de volledige set inclusief accessoires.

Like dit artikel
Tweet dit artikel