Kampeerindustrie heeft sterk seizoen achter de rug

CIVC verkoopcijfers 2015

Caravanindustrie blikt terug op succesvol jaar.

ZOETERMEER – Ook eind 2015 blijven de cijfers van de caravan- en camperindustrie buitengewoon positief. Hiermee kan de branche terugkijken op één van de meest succesvolle jaren.

Sterker nog, de Duitse camperproductie noteerde in november zelfs een recordaantal nieuwe campers.

Nog nooit werden er in Duitsland in november zoveel nieuwe campers geregistreerd. Met een groei van 34,5% werden er 1.071 nieuwe campers geregistreerd. Daarmee lijkt het seizoen 2015 zeer positief afgesloten te worden. In de periode van september tot en met november werden maar liefst 11,1% meer nieuwe voertuigen geregistreerd dan dezelfde periode vorig jaar.

De hoeveelheid nieuw geregistreerde caravans was in november weliswaas 4,4% lager dan november 2014, evengoed kan ook de caravanindustrie terugkijken op een succesvol jaar waarin de verkoopaantallen vergelen met vorig jaar met meer dan 10% zijn gestegen.

Volgens Hans-Karl Sternberg, bedrijfsleider van de CIVD (Caravaning Industrie Verband e.V.), blijft het kamperen, caravannen en camperen nog wel een tijdje aan populariteit groeien en is het CIVD verheugd om te constateren dat ook de laatste maanden van het jaar bijzonder goede cijfers laten zien.

Bron en afbeelding: www.civd.de

Like dit artikel
Tweet dit artikel