MSR verbetert populaire Pocket Rocket brander

MSR Pocket Rocket Deluxe

MSR verbetert populaire Pocket Rocket brander

De alom geliefde Pocket Rocket brander is al jarenlang de keuze van lichtgewicht kampeerders, backpackers en alpinisten. Met de Pocket Rocket Deluxe maakt MSR dit ultralichte brandertje nog beter geschikt voor uiteenlopende activiteiten.

MSR heeft onder andere een drukregelaar en een piëzo-ontsteker aan de brander toegevoegd terwijl het lage gewicht en de compacte afmetingen zijn behouden.

Amper zwaarder

Met zijn 83 gram is de MSR Pocket Rocket brander slechts 10 gram zwaarder dan de originele Pocket Rocket 2. Ondanks het geringe toename in gewicht is de brander op meerdere aspecten verbeterd. Zo is de Pocket Rocket Deluxe uitgerust met een verbeterde drukregelaar, waardoor die nog beter te gebruiken is in koude omstandigheden.

Piëzo-ontsteker

Naast een drukregelaar is de nieuwe Pocket Rocket Deluxe ook voorzien van een zogenaamde Piëzo-ontsteker. Hierdoor is het handmatig aansteken met een losse aansteker niet meer nodig. Deze ontsteker creëert namelijk zelf de vonk waarmee je de brander kunt ontsteken.

Beter bestand tegen wind

De brander zelf is ook verbeterd. Door een aantal aanpassingen is deze nu beter bestand tegen de wind en wordt de hitte beter verdeeld. Dit zorgt er op zijn beurt weer voor dat je maaltijd sneller warm wordt of dat je water sneller kookt. Voor veel klimmers, kampeerders en backpackers is dit ideaal. De kleine hoeveelheid aan gas die mee kan worden genomen, kan dan zo efficiënt mogelijk worden benut.

Bij de betere buitensportzaken

De MSR Pocket Rocket Deluxe, die soms ook wel de Pocket Rocket DLX wordt genoemd, kun je kopen bij de betere buitensportzaken en gespecialiseerde webshops. De adviesprijs bedraagt ongeveer € 80,-.

Like dit artikel
Tweet dit artikel