Nieuwe N4000-koelkasten van Thetford houden inhoud ook bij hoge temperaturen koel

Thetford N4000 koelkasten

Nieuwe N4000-koelkasten van Thetford houden inhoud ook bij hoge temperaturen koel

Veel eigenaren van oudere caravans en campers klagen dat hun koelkast bij hogere temperaturen niet voldoende koelt. Met moderne koelkasten gaat het al een stuk beter. Wie nog een oude koelkast heeft, kan de koeling mogelijk verbeteren door een paar computerventilatoren erachter te monteren.

Nog beter gaat het met een moderne koelkast, zoals de nieuwe N4000-serie van Thetford. Volgens de fabrikant koelen deze ook goed tijdens warme zomerdagen én bij een minder betrouwbare elektriciteitsvoorziening.

Onstabiele netspanning

Als een koelkast minder goed koelt, hoeft dat niet altijd aan de koelkast te liggen. Als het plaatsen van extra ventilatoren aan de achterzijde niet helpt, kan het ook wel eens aan de stroomvoorziening liggen. Met name op campings in Zuid-Europa is de netspanning bij een wat zwaardere belasting een stuk lager dan de benodigde 230 Volt. In de praktijk is de netspanning dan wel eens 210 Volt of lager. Dit heeft uiteraard zijn invloed op de prestaties van de koelkast. Bij de nieuwe N4000-serie van Thetford is de temperatuur in de koelkast altijd perfect, ook als de stroomvoorziening niet stabiel is. Thetford garandeert een goede werking bij spanningen tussen circa 205 V en 250 V.

Gepatenteerde elektronica

Dat heeft thetford weten te bewerkstelligen door de toepassing van slimme, gepatenteerde elektronica waarmee de koelkast zelf de energievoorziening regelt. Dit gaat door middel van PWM (Pulse Width Modulation). Hierdoor gaat de koelkast efficiënter met energie om, koelt sneller en is ook stabieler. Alle modellen zijn bovendien voorzien van een automatische energiebronselectie (LED+-bedieningspaneel of LCD-touchscreen).

Klaar voor de toekomst

Alle N4000-modellen zijn geschikt voor CI-BUS. Dat betekent dat de fabrikant ervoor kan kiezen de koelkast aan te sluiten op het centrale display van het voertuig met de CI-BUS-aansluitkabel. Wanneer de koelkast op het centrale display is aangesloten, kun je opties zoals ‘aan/uit’, ‘energiebron’, ‘temperatuurinstelling’ en ‘foutcodes’ bedienen.

Voor 12 en 230 Volt

De fabrikant van de camper of caravan heeft zelf de keuze om de 12 V-optie als energiebron aan of af te sluiten. Als je wilt, kun je onafhankelijk zijn van de 12 V-gelijkstroomvoeding van je voertuig. Dit biedt de flexibiliteit om een 2- of 3-wegmodel te maken.

Like dit artikel
Tweet dit artikel