Pinnacle Pro Camp Stove: compacte, lichtgewicht tweepits brander

GSI Outdoors Pinnacle Pro Camp Stove

Pinnacle Pro Camp Stove: compacte, lichtgewicht tweepits brander van GSI Outdoors

Er gaat niets boven een zelf gekookte maaltijd, ook op de camping. Tentkampeerders gebruiken, omdat het koken boven een kampvuur allesbehalve ideaal en vaak ook niet is toegestaan, vaak een één- of tweepits gasbrander.

Als het formaat en gewicht een belangrijke rol spelen, zijn tentkampeerders vaak toegewezen op minimalistische branders, waarmee het koken toch een stuk lastiger is. De mensen van GSI Outdoors hebben met de Pinnacle Pro Camp Stove misschien wel het perfecte compromis bedacht.

Ingeklapt maar 32 mm dik

De Pinnacle Pro Camp Stove is namelijk een tweepits gasbrander die niet alleen behoorlijk licht van gewicht is, maar ook heel compact in te klappen. Ingeklapt is hij namelijk maar 32 mm hoog, wat voor dit soort gasbranders – die je natuurlijk ook een kookplaat of kooktoestel kunt noemen – ongelooflijk weinig is. Zeker als je in ogenschouw neemt dat de Pinnacle Pro Camp Stove twee krachtige pitten met piëzo-ontstekers en inklapbare voetjes heeft. Dat is de mensen van GSI Outdoors gelukt doordat ze de branderunits, waarin gas en zuurstof samen komen, op een heel andere manier hebben geconstrueerd.

Pas komende zomer verkrijgbaar

Toch heeft de Pinnacle Pro Camp Stove ook een paar nadelen: we weten niet zeker of hij ook in Europa te kook zal zijn. De fabrikant GSI Outdoors is in de Verenigde Staten gevestigd en niet alle producten van GSI Outdoors worden ook hier verkocht. Verder is het zo dat de gasbrander hier wél wordt verkocht, hij bijna 200 euro gaat kosten. En last but nog least: hij zal pas komende zomer verkrijgbaar zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel