Truma Mover leverbaar in januari

kampeerzaken.nlDe Truma Mover komt niet uit de lucht vallen, we hebben het allemaal wel eens van nabij meegemaakt: het verplaatsen van een meestal zware caravan over een hellend en hobbelig terrein op de camping is voor velen een lastig karwei. Soms ook riskant, voor uw rug, voeten, of uw en andermans caravan.
Zeker nu steeds meer senioren kiezen voor een comfortabele, dus meestal ook grote en zware caravan, is de markt voor de zogenaamde ‘movers’ danig gegroeid.
Truma introduceert daarom een nieuwe Mover, die zich op een aantal puntwen duidelijk onderscheidt. We hebben de Truma Mover op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht al even mogen aanschouwen.
 – Het aan- en wegzwenken van de Mover geschiedt vanaf nu elektrisch, d.w.z. de aandrijfrollen worden per draadloze afstandsbediening automatisch tegen de caravanbanden geplaatst.
– Een unieke Durasoft-aandrijving: speciaal door Truma ontwikkeld combineert deze het gemak van de elektrische softstart/-stop met een krachtig, duurzaam aandrijfmechanisme voor aanrijden zonder schokken, op de millimeter nauwkeurig aankoppelen en rangeren alsmede veilig stilstaan op hellingen. Voor de werking ervan heeft men een 12 V accu (semi-tractie of gel) met een capaciteit van 75 Ah nodig.
De Truma Mover is leverbaar in 3 uitvoeringen:
Mover SE (eenasser) en Mover TE (tandemasser), beide met elektrisch aanzwenkmechanisme, wegen ca. 32 kg. Mover S, de basisvariant voor de caravan met één as (verbeterd handmatig aanzwenken en standaard enkelzijbediening), weegt ca. 34 kg.
Het nieuwe compacte ontwerp zorgt voor meer bodemvrijheid door de directe motorplaatsing voor of achter de as. Bovendien zijn er als originele toebehoren speciale aanbouwsets voor alle gangbare voertuigchassis verkrijgbaar. Vanaf januari 2006 zijn de nieuwe Mover-rangeersystemen dus in de handel verkrijgbaar.
Meer informatie vindt u op www.gimeg.nl

Like dit artikel
Tweet dit artikel