Zo slaap je comfortabel in je Tesla Model Y

comfortabel slapen in de Tesla Model Y met Teraglide

Zo slaap je comfortabel in je Tesla Model Y

Elektrische voertuigen en kamperen lijken op het eerste gezicht misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie. Toch maakt de Tesla Model Y, met voorsprong de meest verkochte elektrische auto, dit dankzij een ruim en flexibel interieur perfect mogelijk.

Het geheim zit in het Teraglide-systeem, een ingenieuze oplossing uit Nieuw-Zeeland die je Tesla transformeert in een comfortabele slaapruimte voor avontuurlijke uitstapjes. Deze op maat gemaakte lattenbodem en matras bieden slaapruimte voor twee personen en kun je makkelijk in de kofferbak en frunk opbergen.

Het Teraglide-systeem als veelzijdige basis

Het hart van deze transformatie is het Teraglide-systeem: een in- en uitschuifbare lattenbodem van berkenmultiplex, bedekt met een zachte, transparante film. Dit systeem, vervaardigd uit hout van FSC-gecertificeerde bossen, biedt een duurzame en onderhoudsvriendelijke basis voor de slaapruimte.

Doordat de Teraglide qua afmetingen en vorm optimaal gebruik maakt van de ruimte die de Tesla Model Y biedt, geeft het systeem niet alleen comfort maar zorgt het er in ingeschoven toestand ook voor dat er nog steeds een aanzienlijke opbergruimte in de kofferbak aanwezig is, en dat de achterbank nog gewoon te gebruiken is. En zelfs als de Teraglide is uitgeschoven, kun je de spullen in de kofferbak daaronder nog bereiken.

Uniek en handig zijn ook de twee uitschuifbare werk-/tafelbladen aan de achterzijde, die een handig oppervlak bieden voor bijvoorbeeld het bereiden van maaltijden, en gemakkelijk toegankelijk zijn vanuit de achterklep van de auto.

Op maat gemaakte, zelfopblazende matras

Op deze lattenbodem ligt een zelfopblazende matras van premium memoryfoam. Deze matras is specifiek ontworpen voor het Teraglide-systeem en past perfect binnen de contouren van de Tesla Model Y. Dankzij de T-vorm en de antisliplaag blijft de matras perfect op zijn plaats, zelfs tijdens een onrustige nacht. En als je hem niet nodig hebt, is hij compact genoeg om hem in de frunk op te kunnen bergen.

Extra accessoires voor comfort en privacy

De complete Teraglide-kit bevat als je wilt meer dan alleen een slaapplaats. Er zijn ook wat accessoires verkrijgbaar, die het comfort en de bruikbaarheid van de Tesla Model Y als camper verhogen. Een optionele 7-delige set verduisteringsgordijnen zorgt voor volledige privacy en duisternis, terwijl de kofferbakmatten van leer en de achterstoelbeschermer van TPE-rubber zowel stijl als bescherming toevoegen.

Uit Nieuw-Zeeland

Het Teraglide-systeem komt uit Nieuw-Zeeland. Het is ontwikkeld door een stel uit Auckland, George en Angelina, geïnspireerd door hun eigen ervaringen en behoeften voor comfortabel slapen in hun Tesla Model Y, ongeacht het weer. Ze maakten gebruik van hun achtergrond in de bouw- en meubelindustrie om een oplossing te creëren die gemakkelijke toegang biedt tot de kofferbakruimte terwijl er een matras is uitgerold, en waarbij persoonlijke spullen comfortabel en handig opgeborgen kunnen worden.

Het Teraglide-systeem en de bijbehorende accessoires bieden Tesla Model Y-eigenaren een unieke mogelijkheid om hun voertuig te transformeren in een volwaardige microcamper, met redelijk wat comfort, en een grote mate van duurzaamheid en gebruiksgemak. Of je nu een weekend weg plant of een langere reis in de natuur, met deze aanpassingen is je Tesla klaar voor elk avontuur. Skycraft Limited, het bedrijf dat de Teraglide maakt, levert de producten wereldwijd. De prijs van de basisset inclusief matras begint bij iets minder dan 1.000 euro. Uiteraard komen daar nog de verzendkosten bij.

Like dit artikel
Tweet dit artikel