Airstream presenteert vernieuwde International 25 IB caravan op Caravan Salon 2023

Airstream International 25 IB caravan

Airstream presenteert vernieuwde International 25 IB caravan op Caravan Salon 2023

De Duitse importeur van Airstream, het iconische Amerikaanse merk dat bekend staat om zijn gestroomlijnde aluminium caravans, heeft aangekondigd op de Caravan Salon 2023 in Düsseldorf de International 25 IB caravan te presenteren.

Deze speciaal voor de Europese markt vervaardigde caravan zal worden getoond in een speciale exterieurcoating die exclusief voor de Europese markt is ontwikkeld. De speciale Europese exterieurcoating geeft het een unieke uitstraling die beter aansluit bij de smaak van de Europese markt.

Iconisch

Airstream, opgericht in 1931, heeft een rijke geschiedenis in het produceren van kwaliteitscaravans. Omdat de Airstream caravans vanwege hun aantrekkelijke en onderscheidende ‘vliegtuigachtige’ uiterlijk veel in films en televisieprogramma’s worden gebruikt, heeft het Amerikaanse merk een iconische reputatie opgebouwd.

De International 25 IB is een van de nieuwste toevoegingen aan het Europese assortiment van Airstream. De caravan is ‘hybride’ samengesteld: het chassis is Europees en de opbouw en indeling zijn gelijk aan de Amerikaanse versie. Met een opbouwlengte van 7,6 meter en een rijklaar gewicht van 2.500 kg, biedt deze caravan veel ruimte, comfort en luxe.

Indeling en interieur

De Airstream International 25 IB onderscheidt zich door zijn doordachte indeling en hoogwaardige interieur. De caravan biedt slaapplaatsen voor vier personen en is uitgerust met een volledige keuken, badkamer en een comfortabele zithoek. Het gebruik van hoogwaardige materialen zoals leer en hardhout, gecombineerd met moderne technologie zoals LED-verlichting en digitale bedieningselementen, zorgt voor een uitermate luxe kampeerervaring. De indeling is ontworpen om ruimte en comfort te maximaliseren, met veel opbergmogelijkheden en een slim gebruik van de beschikbare ruimte.

Technologie

Qua gebruikte technologie is de Airstream International 25 IB best wel indrukwekkend. Niet alleen vanwege de speciale bouwwijze met speciaal gecoate aluminium panelen. De caravan heeft ook geavanceerde verwarmings- en koelsystemen en innovatieve waterbeheersystemen. Elk aspect is ontworpen om een maximale hoeveelheid aan comfort en luxe te bieden.

Topsegment

De Europese caravanmarkt is divers en competitief. De Airstream International 25 IB heeft echter een prijskaartje van meer dan €130.000. Dat heeft uiteraard niets meer met ‘competitief’ te maken. Men richt zich dan ook op een niche-segment van de markt.

Presentatie op Caravan Salon 2023

De Caravan Salon 2023, de toonaangevende beurs voor caravans en kamperen in Europa, zal plaatsvinden van 26 augustus tot 3 september in Düsseldorf, Duitsland.

De presentatie van de Airstream International 25 IB op Caravan Salon 2023 markeert een belangrijke stap voor de aanwezigheid van het merk op de Europese markt. Airstream plant dan ook een grootse presentatie van de International 25 IB, compleet met demonstraties en rondleidingen. “We zijn verheugd om dit nieuwe model aan het Europese publiek te tonen,” aldus een woordvoerder van Airstream.

Like dit artikel
Tweet dit artikel