Blyss Speedcaravan heeft ruimte voor crossmotor, quad of sneeuwscooter

Blyss Speedcaravan

Blyss Speedcaravan heeft ruimte voor crossmotor, quad of sneeuwscooter

Je herkent het vast wel: je wilt op vakantie met de caravan maar ook heel graag je crossmotor of quad meenemen. Dat past normaal gesproken niet. Maar wél in de Blyss Speedcaravan.

De meeste kampeerders nemen geen crossmotor of quad mee op vakantie. Maar toch zie je steeds vaker kampeerders met motorfietsen op de aanhanger. Maar dan kan de caravan dus niet mee. De Speedcaravan van Blyss biedt uitkomst voor de avontuurlijke kampeerders onder ons.

Veel weg van een trailer

Zo op het oog lijkt de Speedcaravan niet heel speciaal. Hij lijkt niet eens op een caravan. De Speedcaravan heeft namelijk meer weg van een ‘normale’ trailer waarin je een quad, crossmotor of ander voertuig transporteert. Maar schijn bedriegt. De Speedcaravan is namelijk een combinatie van een ‘transporttrailer’ en een caravan – een hybride transport-caravan, als het ware.

Achter laden, voor wonen

Blyss Speedcaravan Eigenlijk is het concept kinderlijk eenvoudig. Het voertuig, of dit nu een crossmotor, quad of sneeuwscooter is, gaat in de garage achterin de caravan. Aan de achterzijde van de caravan zit namelijk een grote laadklep, net zoals bij een ‘normale’ trailer. Uiteraard is de garage van alle gemakken, zoals bevestigingspunten aan de wanden, voorzien.

Het woongedeelte bevindt zich aan de voorzijde van de caravan. In het woongedeelte vind je onder andere een keukenblokje, een zithoek en een slaapplaats. Afhankelijk van de gekozen variant kan er ook een kleine was/toiletruimte worden toegevoegd.

Diverse varianten

De exacte afmetingen van de garage en de indeling van het woongedeelte zijn afhankelijk van de gekozen uitvoering. De Speedcaravan is verkrijgbaar in twee lengtes: 3 meter (Speedcaravan 300) en 5 meter (Speedcaravan 500). Het kortere model heeft een kleinere garage, minder laadvermogen en een wat krapper woongedeelte.

Van de grotere Speedcaravan 500 zijn er maar liefst zes uitvoeringen beschikbaar. Deze verschillen uitsluitend van elkaar op gebied van indeling van het woongedeelte.

Prijzen

Verder biedt Blyss veel opties en is het ook mogelijk om het onderwerp naar eigen wens aan te laten passen. De ‘vanafprijs’ van de kleinere Speedcaravan 300 bedraagt € 8411, de Speedcaravan 500 is verkrijgbaar vanaf € 13.779.

Like dit artikel
Tweet dit artikel