Campergids 2009

kampeerzaken.nlDe nieuwe Facile-en-Route Campergids 2009 speelt in op de groeiende populariteit van het camperen. Het reizen met een kampeerauto is avontuurlijk; de meeste camperaaars maken geen vaste planning vooraf voor hun zwerftochten.

Deze nieuwe uitgave van de Facile-en-Route Campergids Europa bevat informatie over overnachtingen op camperplaatsen en servicepunten. De gids, die € 24,95 kost, is verkrijgbaar bij oa. de boekhandel en camperbedrijven in Nederland en België.


 

Camperinformatie uit vijftien Europese landen
De zeshonderdveertig pagina’s tellende gids geeft camperinformatie uit vijftien Europese landen. Ondanks de toename van honderd pagina’s is het handzame formaat gehandhaafd. Per land is opgenomen: de regelgeving over vrij overnachten, vrije overnachtingsplaatsen, campervriendelijke campings, speciale plaatsen voor het lozen en tanken van water, GPS-coördinaten en interessante toeristische informatie. Vele illustratieve foto’s bieden bovendien een indruk van wat men ter plaatse kan verwachten.

Camperplaatsen gecontroleerd
Elk jaar komen er veel nieuwe camperplaatsen bij en worden de gegevens van de bestaande plaatsen aangepast. In totaal gaat dat om duizenden mutaties. Hoofdredacteur Anne van den Dobbelsteen: “Afgelopen zomerseizoen is een klein legertje reisconsulenten door Europa gereisd om camperplaatsen te bezoeken en gegevens te controleren. De gids is hierdoor nog interessanter geworden en kunnen we nu spreken van een campergids voor camperaars door camperaars.”

Datasets voor navigatiesystemen
Facile Media biedt op de website www.facilemedia.nl de mogelijkheid om, tegen een kleine vergoeding, datasets de downloaden van de landen in de gids. Deze datasets bevatten POI’s (Points of Interest) van de camperplaatsen die in de gids worden vermeld. De sets zijn eenvoudig te installeren op de meest gangbare navigatiesystemen. Op deze manier navigeert de camperaar zeer comfortabel naar zijn volgende stop.

Like dit artikel
Tweet dit artikel