Concorde noviteiten modeljaar 2022

Concorde noviteiten modeljaar 2022

Concorde noviteiten modeljaar 2022

Bij het Duitse stadje in het stadje Schlüsselfeld zijn maar liefst drie camperproducenten in het topsegment gevestigd: Morelo, Phoenix en Concorde. Ook deze merken hebben dankzij de coronapandemie een flinke omzetgroei weten te realiseren. Capaciteitsproblemen bij de leveranciers zorgen helaas wel voor de nodige uitdagingen.

Toch is er ook tijd voor het nodige nieuws. Concorde stelde de afgelopen dagen zijn noviteiten voor het komende modeljaar voor waarbij er verbeteringen in alle zes de modelreeksen worden doorgevoerd. Deze zijn, nadat Concorde vorig jaar ivm de coronacrisis afwezig was, eind volgende maand te zien op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Noviteiten 2022

Die wijzigingen vallen lang niet iedereen op. Het is immers ook behoorlijk moeilijk om campers in het absolute topsegment nog beter en luxueuzer te maken. De meest opvallende wijziging betreft dan ook de nieuwe LED-koplampen met chromen omlijsting die Concorde bij alles modelseries doorvoert. Met uitzondering van de Credo-serie hebben alle Concorde-modellen voortaan praktische aanraakopeningen van de opberg- en serviceluiken. Daardoor wordt het design van de carrosserie niet langer onderbroken door vervelende grijze of zwarte sloten. Voorts zijn er voor alle series elektrische aftapkranen voor de grijs- en zwartwatertanks beschikbaar. Om de tanks nog makkelijker te kunnen legen, is er nu ook een ondervloercamera beschikbaar zodat je de camper nog makkelijker op de goede plek boven de loosplaats kunt manoeuvreren.

Credo

De Credo, het instapmodel van Concorde, krijgt in modeljaar 2022 maar liefst vier indelingen: 791L, 849L, 841L, 841M. Ook heeft Concorde de graphics van het exterieur van de Credo aangepast. Voortaan wordt Concorde’s instapmodel ook standaard met lange ‘busspiegels’ geleverd. Verder is de Concorde Credo goed te herkennen aan de schuin geplaatste achterlichten, de dakspoiler en het centraal geplaatste derde remlicht.

Carver

Meer nieuws is er bij de Carver-serie. Deze is in modeljaar 2022 ingrijpend opgewaardeerd. Zo heeft hij een geheel nieuwe achterzijde en heeft de Carver voortaan een extra garagedeur aan de bestuurderszijde om het laden te vergemakkelijken. De extra grote toegangsdeur is voorzien een extra veiligheidsfunctie. Je kunt hem nu niet alleen met een radiografische afstandsbediening ontgrendelen, maar ook via een code op het toetsenpaneel. Ook heeft de vernieuwde Concorde Carver nieuwe, dimbare ambianceverlichting, een verbeterd audiosysteem en microvezel-wandbekleding. De handdoekenverwarmer in de badkamer is standaard en optioneel is er ook een vast toilet verkrijgbaar. Onder de matrassen heeft Concorde de lattenbodems vervangen door schotelveren.

Charisma

In de vierde generatie van de Charisma zien we een doorlaadmogelijkheid in de dubbele bodem, kunnen de losse gasflessen optioneel worden vervangen door een gastank en is het stuurwiel voortaan afneembaar. Hierdoor kan de bestuurdersstoel makkelijker bij het woongedeelte worden betrokken. De keuken heeft voortaan een opbergsysteem voor het koffiezetapparaat en een dubbele besteklade. Optioneel kan er een vaatwasser worden ingebouwd.

Liner

De Liner is komend modeljaar verkrijgbaar in drie nieuwe indelingen, de 940 LSI, 940 MI en de 1090 GO met een veelzijdig garageconcept. Voorts heeft de Liner voortaan geen buitenspiegels maar speciale camera’s, waarvan de beelden op schermen aan weerszijden van het dashboard te zien zijn.

Centurion

Ook bij het topmodel van Concorde, de Centurion, vervangen moderne spiegelcamera’s de conventionele buitenspiegels.

Like dit artikel
Tweet dit artikel