Carado viert 15-jarig bestaan met diverse jubileummodellen

Carado viert 15-jarig bestaan met diverse jubileummodellen

Carado viert 15-jarig bestaan met diverse jubileummodellen

De campers van Carado zijn, net als alle andere campers en caravans van de merken van de Erwin Hymer Group, dit jaar niet te bewonderen op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Vanwege de coronapandemie presenteert het instapmerk zijn nieuwe modellen en noviteiten voor modeljaar 2022 dit jaar op kleine schaal. De meest opvallende noviteit bij de campers van Carado is het hefdak bij de buscampers én een groot aantal jubileummodellen.

Carado is net als de andere instapmerken van de Erwin Hymer Group nog een jong merk. Het merk werd 15 jaar geleden opgericht en is officieel gevestigd in Leutkirch. De productie vindt grotendeels plaats in de fabriek van Capron bij het Duitse Neustadt. Aanvankelijk had Carado ook caravans in het programma maar sinds een paar jaar richt het merk zich alleen nog op campers.

Carado Edition 15

Carado Edition 15 halfintegraal camperOmdat Carado dit jaar 15 jaar bestaat, maakt men van de gelegenheid gebruik om een aantal jubileummodellen aan te bieden. Deze Edition15 modellen zijn verkrijgbaar in maar liefst 15 indelingen. Dit betreft 6 buscampers, 6 halfintegraal campers en 3 integraal campers. De laatste modellen zijn voorzien van een toegangsdeur met venster, moderne ‘automotive’ vensters en het Style-pakket. Ook halfintegraal campers zijn voorzien van een venster in de toegangsdeur alsmede een in metallic zilver gespoten carrosserie, een extra grote koelkast en een verduisteringssysteem in de bestuurderscabine.

Integraal campers

Carado integraal camper modeljaar 2022De integraal campers van Carado krijgen ook een nieuw uiterlijk. Ze zijn voortaan slechts 2,90 m hoog en hebben nieuwe led-koplampen en een nieuwe grille met chroomapplicatie. Het dashboard is vernieuwd en biedt nog meer bergruimte alsmede nieuwe kaart- en flessenhouders. Ook is er aan de passagierszijde een extra kastje geplaatst voor bijvoorbeeld de camperplaatsengidsen.

Hefdak voor buscampers

Carado buscamper hefdakDe buscampers van Carado zijn voortaan ook leverbaar met een optioneel hefdak. Het aantal slaapplaatsen neemt hierdoor toe van twee tot vier. Ze zijn voortaan standaard uitgerust met een luifel alsmede een 140 pk dieselmotor.

Like dit artikel
Tweet dit artikel