De Teleco Wing-LAN 11 voor een goede ontvangst van televisie, radio én internet

De Teleco Wing-LAN 11 voor DVBT en 4G/5G ontvangst

De Teleco Wing-LAN 11 voor een goede ontvangst van televisie, radio én internet

Vroeger waren radio en televisie de populairste entertainmentdiensten die kampeerders konden ontvangen. Later kwam daar ook internet bij. Door de opkomst van social media, smart-TV’s en streamingdiensten neemt internet ook een steeds belangrijkere plaats in.

Ook de radio en televisie ontvangen we tegenwoordig op een andere manier. Naast de satellietontvangst is dat voor de lokale televisie en radio ook DVBT en in veel gevallen ook via internet. Veel campings en horecagelegenheden bieden (gratis) wifi en dus ook internet.

De camperaars, die ook gewoon ergens op een parkeerplaats of camperplaats overnachten, kunnen echter niet over wifi beschikken. En om alle mobiele apparaten via 4G/5G te laten werken, loopt aardig in de papieren. Voor hen biedt een gecombineerde DVBT en 5G-antenne met versterker en router, zoals de nieuwe Wing-LAN 11 van Teleco, vaak uitkomst.

Compact en gestroomlijnd

De Teleco Wing-LAN 11 is een rondom gevoelige antenne met een behuizing van zwart ABS. De diameter van de aerodynamisch gevormde antenne bedraagt slechts 38 centimeter terwijl de antenne ook slechts 16,5 centimeter hoog is. Daarmee past hij op het dak van nagenoeg iedere camper, ook als dat al behoorlijk vol is vanwege een hefdak, zonnepanalen, dakluiken, bagagerekken of wat dan ook.

Antenne, versterker en router in één

De nieuwe Teleco Wing-LAN 11 is een compacte, krachtige antenne die speciaal is ontworpen om zowel ‘digitale terrestrische‘ DVBT/T2 uitzendingen, DAB+ digitale radio en mobiel internet via 4G/5G te ontvangen. De ontvangst hiervan is dankzij de krachtige, rondom gevoelige antenne niet alleen veel krachtiger. Voor de ‘vaste’ apparaten zoals de televisie, FM-radio en DAB+-radio wordt er bij de Teleco Wing-LAN 11 een versterker en verdeler voor die apparaten meegeleverd. De bij de antenne geleverde versterker en digitale radio-tv-signaalverdeler biedt drie uitgangen voor evenveel TV-toestellen. Ook is er een gecombineerde uitgang voor een FM- en/of DAB+-radio.

Mobiel internet

De Wing-LAN 11 ontvangt dus ook 4G/5G mobiel internet en bevat ook een router en Wifi-accesspoint. De mobiele apparaten van de camperaars, zoals smartphones, tablets en laptops hebben op die manier internet via wifi. Om de internetverbinding qua snelheid te verbeteren en om onderbrekingen in de gegevensoverdracht te voorkomen, bevat de nieuwe Teleco WingLAN 11 een 694 MHz filter. Dat elimineert storingen die worden veroorzaakt door de recente omschakeling van de 700 MHz band van digitale TV naar 5G.

Like dit artikel
Tweet dit artikel