Dit zijn de winnaars van de verkiezing Kampeerauto van het jaar 2022

NKC verkiezing Kampeerauto van het jaar 2022

Dit zijn de winnaars van de verkiezing Kampeerauto van het jaar 2022

Na een online onthulling heeft de NKC vandaag de winnaars van de publieksprijs Kampeerauto van het jaar 2022 bekendgemaakt.

De winst in de categorie buscampers, halfintegraal campers en integraal campers ging respectievelijk naar de merken Pössl, LMC en Adria.

Hoewel het een publieksverkiezing betreft, wordt er in het najaar voorafgaand aan de verkiezing een voorselectie gemaakt door een vakjury. Naast Mieke Scharloo, hoofdredacteur van NKC’s Kampeerauto, bestond die dit haar uit de camperjournalisten Steven Durnez van het Belgische magazine Campertijd, freelancer Willem Laros en Jos Mark van Campingtrend. Het samenstellen van die voorselectie was ook dit jaar een grote opgave, omdat er vanwege de coronamaatregelen veel minder vakbeurzen en persdagen waren. Toch hebben zij, onder anderen via online research en digitale persconferenties, goed kunnen oriënteren en hebben zij een representatieve lijst weten samen te stellen.

Vervolgens kon het publiek zijn stem op de genomineerde campers uitbrengen. Er waren in iedere categorie (buscampers, halfintegraal campers en integraal campers) drie campers genomineerd, waarop het publiek tot 1 november kon stemmen. En dat gebeurde in grote aantallen. Er werden in totaal namelijk bijna zesduizend stemmen uitgebracht.

Dit jaar waren onderstaande campers genomineerd (in alfabetische volgorde):

Buscampers

  • Adria Twin Sport 640 SGX
  • Knaus Boxdrive 600 XL
  • Pössl Summit 540 Shine

Halfintegralen

  • Chausson X550
  • Laika Kreos L5009
  • LMC Tourer Lift H 730 G

Integralen

  • Adria Sonic Supreme 700 SL
  • Itineo Nomad CS660
  • Sunlight I68 Adventure Edition

En dan is het nu uiteraard de hoogste tijd voor de winnaars:

Pössl Summit 540 Shine

Pössl Summit 540 ShineBij de buscampers stemde het publiek het meest op de Pössl Summit 540 Shine, een vernieuwde uitvoering van de populaire Summit. De jury is van mening dat Pössl veel aandacht heeft besteed aan een goed ruimtegevoel in de buscamper, zonder dat de gebruikers daarbij aan praktisch comfort in moeten leveren. De jury waardeerde het flexibele multiroof, de grote koelkast en de aanwezigheid van viertal gehomologeerde plaatsen op losse stoelen.

LMC Tourer Lift H 730 G

LMC Tourer Lift H 730 GDe LMC Tourer Lift H 730 G heeft de meeste stemmen binnengehaald bij de halfintegraal campers. Ook hier waardeert de vakjury de goede ruimtelijke indruk van de camper, die wordt gerealiseerd door de moderne meubelen met witte fronten, de keuken in hoekopstelling en het verhoogde dak voor het hefbed. Ook het relatief geringe leeggewicht van slechts 2.900 kilogram dat in een riant laadvermogen resulteert werd positief bevonden.

Adria Sonic Supreme 700 SL

Adria Sonic Supreme 700 SLIn de categorie integraal campers ging de winst naar de Adria Sonic Supreme 700 SL. Deze camper heeft volgens de jury een stijlvolle exterieur terwijl men ook onder de indruk is van het vernieuwde, opgewaardeerde interieur van de Sonic. Er is veel daglicht dankzij de grote panoramavoorruit terwijl de intelligente ledverlichting ’s avonds voor de nodige sfeer zorgt. Ook zaken als het geïntegreerde hefbed boven de cabine, de luxe badkamer met aparte douche en de garage met laadaansluitingen voor elektrische fietsen werden hogelijk gewaardeerd.

Foto’s, logo en bron: NKC

Like dit artikel
Tweet dit artikel