Energy-Master Fuse-Protector beschermt tegen stroomuitval

kampeerzaken.nlEnergy-Master introduceert de Fuse-Protector, een beveiliging voor kampeerders tegen een overbelaste (automatische) zekering van de camping.

 

De Energy-Master Fuse-Protector beschermt kampeerders op een camping tegen stroomuitval als gevolg van een overbelaste zekering van de camping.


 

Bij aansluiting op het lichtnet van de camping stelt u snel met slechts twee knoppen de maximaal toegelaten stroom (in A) in en vervolgens zorgt de Energy-Master Fuse-Protector er voor dat u zonder problemen en zorgeloos apparatuur kunt aanschakelen. Op het display van de Energy-Master Fuse-Protector kunt u permanent zowel ingestelde maximale stroom als de op dat moment opgenomen stroom aflezen. Bij een overschrijding van de maximaal toegestane stroom geeft de Energy-Master Fuse-Protector direct een geluidssignaal en als de overbelasting te lang duurt of te groot is zal hij de 230V afschakelen en zo de zekering van de camping heel laten.

 

Anders dan concurrerende produkten houdt de Energy-Master Fuse-Protector echter wèl rekening met de mogelijkheid om een zekering gedurende een korte tijd te overbelasten zoals vastgelegd in de europese EN60898 norm voor zekeringen. Hierdoor is het mogelijk om apparaten met een kortstondige hoge inschakelstroom, zoals een koelkast of airconditioning met compressorpomp, toch in te schakelen terwijl tijdens het inschakelen de maximale stroom hoger is dan de op de zekering vermelde waarde.

 

De Energy-Master Fuse-Protector is leverbaar in drie verschillende uitvoeringen; – een waterdichte uitvoering met de bekende blauwe CEE stekkers die buiten, tussen de aansluitkabel en de camper of caravan wordt geplaatst. Hiervoor is dus geen enkele montage of inbouw nodig! – een inbouwuitvoering die binnen in een paneel kan worden geplaats en die tussen de netentree en de verdeelkast wordt aangesloten – een inbouwuitvoering uit bestaande uit een kastje met de schakelelektronika en waarin tevens een aardlekschakelaar kan worden opgenomen (optie) en een klein kastje met het bedienpaneel dat gemakkelijk ergens anders op een goed bereikbare en overzichtelijke plaats kan worden gemonteerd.

 

Meer informatie is beschikbaar op de website van Kleijn Wanner Productions.

Like dit artikel
Tweet dit artikel