GreenAkku LightAir lichtgewicht zonnepanelen zonder glas

GreenAkku LightAir lichtgewicht zonnepanelen

GreenAkku LightAir lichtgewicht zonnepanelen zonder glas

Zonnepanelen bieden uitkomst voor kampeerders en andere vakantiegangers die geen toegang hebben tot netstroom. Helaas zijn traditionele, ‘flexibele’ zonnecellen erg zwaar en niet bijzonder efficiënt.

De LightAir zonnepanelen van GreenAkku brengen hier verandering in. Deze zonnecellen zijn lichtgewicht en hebben significant meer rendement, waardoor ze erg geschikt zijn voor op campers en caravans.

Meer rendement

In tegenstelling tot traditionele zonnecellen maakt de LightAir gebruik van shingle cell-technologie. Het zonnepaneel is hierdoor niet alleen geheel glasvrij, en dus een stuk lichter, óók zorgt dit voor meer rendement. Dankzij de toegepaste technologie bevinden zich namelijk aanzienlijk meer zonnecellen op het zonnepaneel, waardoor het rendement toeneemt.

Lichtgewicht

Ook zijn de panelen van GreenAkku een stuk lichter dan standaard zonnecellen. Dit vanwege het ontbreken van glas. Overigens gaat dit niet te kosten van de duurzaamheid van de panelen. De zonnecellen worden namelijk beschermd door een ETFE-coating – een coating die overigens ook bescherming biedt tegen zeewater.

Betere ventilatie

Daar waar standaard flexibele zonnemodules ‘plat’ op het voertuig (camper, caravan, boot) worden geplaatst, plaats je de LightAir panelen eerst op een meegeleverd frame. Dankzij dit frame worden de panelen beter geventileerd, wat op zijn beurt voorkomt dat de cellen hun vermogen verliezen.

De ultralichte zonnepanelen van GreenAkku zijn verkrijgbaar vanaf 119 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel