Hobby Beachy waarschijnlijk ook als ‘Van’ leverbaar

Hobby Beachy ‘Van’

Hobby Beachy waarschijnlijk ook als ‘Van’ leverbaar

Hobby presenteerde vorige maand op de laatste Caravan Salon de nieuwe Beachy-caravans, die de Duitse caravan- en camperproducent als zelfstandig submerk op de markt wil zetten.

De caravans van het nieuwe merk Beachy zijn tot dusver verkrijgbaar in drie indelingsvarianten. Er volgen ongetwijfeld nog nieuwe indelingen. Maar daar blijft het niet bij, er komen waarschijnlijk ook buscampers van Beachy.

De belangstelling voor de Hobby Beachy was enorm. Dat is ook niet zo gek. Het zijn trendy en betaalbare caravans, met een interieur dat doet denken aan een strandhuisje. De Beachy caravans stonden op de Caravan Salon dan ook in een bijpassend decor, inclusief strandkasteel. Naast de drie Beachy caravans stond een prototype van de Beachy Van. En die zou de Beachy-familie wel eens kunnen uitbreiden. Hobby zou ook wel gek zijn om géén Beachy Van op de markt te brengen. Buscampers zijn momenteel ongekend populair. In Nederland worden campers vooral door senioren gekocht maar de doelgroep in onder anderen Duitsland veel jonger. Vooral de surfliefhebbers gaan graag met een buscampertje op pad. Voor hen zou de Beachy Van een schot in de roos zijn.

Hoewel er nog amper iets concreets van de Beachy Van te zien was, waren de reacties volgens Frank Maukel, Marketing Manager bij Hobby, uiterst positief: “De belangstelling en vragen van klanten en dealers overtroffen onze verwachtingen”. Hobby, dat nu uiteraard overweegt of de Beachy Van daadwerkelijk tot productiemodel gaat ontwikkelen, onthulde nu ook de eerste informatie over het voertuig.

Beachy Van 540

Hobby Beachy ‘Van’De Beachy Van 540 is gebaseerd op de kortste versie van de Citroën Jumper en heeft een lengte van 5,40 meter. De zitgroep bevindt zich achterin de camper en is als dinette uitgevoerd. Door het neerklappen van de tafel ontstaat er een tweepersoonsbed. Het hefdak biedt de nodige stahoogte alsmede twee extra slaapplaatsen. Verder zal de camper vijf gehomologeerde zitplaatsen. De drie zitplaatsen in het woongedeelte kunnen dankzij een railsysteem in de vloer traploos worden verschoven. Zo nodig kunnen ze ook thuis worden gelaten.

Ondanks het feit dat de Citroën Jumper niet de allerkleinste basis is om een camper op te bouwen, zal de Beachy Van geen badkamer krijgen. Het enige sanitair aan boord bestaat uit een draagbaar chemisch toilet. Er is wel een keuken maar die is redelijk sober uitgevoerd. Zo gaat het koken bijvoorbeeld op een losse gasbrander met gaspatronen. Er is een 19-liter verswatervoorziening en een afvalwatertank. Ook is er een 70 liter compressorkoelkast en een vloerverwarming op diesel.

Strandgevoel op wielen

Net als bij de Beachy-caravans zal ook het interieur van de Beachy Van licht van tint zijn, en in aquarelkleuren zijn uitgevoerd. De wandbekleding van textiel, aangevuld met decoraties zoals lampenkettingen moeten de ‘maritieme sfeer’ benadrukken.

Wie interesse in een Beachy Van heeft, zal nog wel het nodige geduld moeten opbrengen. Voor zover bekend heeft Hobby de Beach Van in de planning staan voor modeljaar 2023 en staat de eerste exemplaren dus pas rond de volgende Caravan Salon (eind augustus 2022) bij de dealers in de showroom. Tegen die tijd zal ook bekend zijn of er ook langere varianten van de Beachy Van zullen komen. Mogelijk licht Hobby op de CMT in Stuttgart (medio januari 2022) een volgend tipje van de sluier op.

Like dit artikel
Tweet dit artikel