Rocket Camper handhaaft gedurfde strategie met stoere Mountain buscamper op MAN 4×4 basis

Rocket Mountain Camper

Rocket Camper handhaaft gedurfde strategie met stoere Mountain buscamper op MAN 4×4 basis

Anderhalf jaar geleden trok de Rocket One van Rocket Camper nogal wat belangstelling op de CMT vanwege zijn bijzondere, gedurfde indeling. Ook de nieuwe Rocket Mountain Camper, die op de laatste Caravan Salon werd geïntroduceerd, trok nogal wat aandacht.

Niet alleen door zijn opvallende, bijna extravagante uiterlijk, maar ook door het slim bedachte concept, dat zich helemaal op avonturiers richt. De Mountain Rocket Camper heeft net als de One een unieke plattegrond en wordt gebouwd op basis van het robuuste MAN TGE 4×4 platform.

Gedurfde indeling

Rocket Mountain Camper De Rocket Camper liet met de One zien dat er ook alternatieven zijn voor de traditionele indelingen van buscampers. Sindsdien heeft Rocket Camper sommige van de originele maar ook wel eens onpraktische kenmerken van het concept ingeruild voor eenvoudigere alternatieven. Maar de kenmerkende indeling van de One wordt grotendeels voortgezet in de kleine maar groeiende reeks buscampers van Rocket Camper. De nieuwe Mountain van Rocket Camper heeft ook weer die bijzondere indeling, die men ditmaal in een robuust MAN TGE 3.180 4×4 basisvoertuig heeft ingebouwd.

Zoals gezegd zien we ook in de camper de kenmerkende indeling van Rocket Camper. Achterin is een dwarsbed dat naar boven kan worden verplaatst om daaronder plaats voor extra bagage te maken. Aan de voorkant van het bed is de overdwars geplaatste L-vormige keuken met opklapbaar werkblad, spoelbak en een 80 liter compressorkoelkast. Onder de keuken is ook plaats gemaakt voor een los chemisch toilet. Daarvoor is de zitgroep, bestaande uit de achterbank, tafel en draaibare voorstoelen.

Twee of vier slaapplaatsen

Rocket Camper levert de Mountain standaard met een vast, verhoogd dak. Hij heeft dan twee slaapplaatsen. Hij is optioneel ook met een hefbed leverbaar, zodat er dan vier slaapplaatsen beschikbaar zijn. Tot de standaarduitrusting behoren een Webasto verwarming, diverse 230V, 12V en USB-stopcontacten, een volledig isolatiepakket en horren en zonneschermen voor de ramen.

Matbronzen afwerking

De Rocket Mountain Camper die op de Caravan Salon 2021 in Düsseldorf te zien was, had een bijzondere matbronzen afwerking met zwarte graphics. Bijna te mooi voor een camper waarmee je ook offroad kunt rijden en dus wel eens in contact kan komen met struikgewas, keien en boomtakken.

De 174 pk dieselmotor, achttraps automatische transmissie en vierwielaandrijving met automatische koppelverdeling van de MAN TGE 3.180 4×4 wordt aangevuld met bijpassende dingen als een dakdrager over de hele lengte, terreinverlichting en terreinbanden. De gebruikelijke snorkel voor de luchtinlaat van de motor is optioneel verkrijgbaar, evenals een sperdifferentieel en aanvullende carrosseriebescherming.

De prijzen van Rocket Mountain buscamper beginnen bij € 83.750 exclusief BPM. Het basisvoertuig is dan nog redelijk kaal uitgevoerd en ook zaken als een luifel ontbreken nog, zodat de prijs compleet al gauw richting de € 100.000 gaat.

Like dit artikel
Tweet dit artikel