Hymer introduceert nieuwe B-klasse

Hymer B-klasse

De nieuwe Hymer B-klasse

BAD WALDSEE – Hymer presenteert met de Hymermobil B-klasse DynamicLine een geheel vernieuwde versie van de overbekende, klassieke integraalcamper voor.

De nieuwe generatie van deze serie overtuigt door de consequente lichtgewicht bouwwijze die een uitzonderlijk hoog laadvermogen mogelijk maakt, alsmede de compacte afmetingen en het moderne design.

Het rijklare gewicht van de nieuwe Hymer B-klasse bedraagt, ondanks de riante basisuitrusting en het hoogstaande comfort, minder dan 3 ton. Daarmee is de compacte B-klasse een interessant alternatief in de huidige trend van compactere, lichtgewicht campers.

Hymer B-klasse„Met de Hymermobil B-klasse DynamicLine beginnen we een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van dit succesvolle model“, zo laat de bedrijfsleider van Hymer GmbH & Co. KG, Bernhard Kibler, weten. „Deze nieuwe modellen zijn het antwoord op de huidige trends in de camperbranche naar lichte voertuigen onder de 3,5 ton. Daarbij hebben we bij de ontwikkeling van de nieuwe Hymermobil B-klasse noch qua comfort, noch qua innovatie concessies gedaan. Dankzij die nieuw ontwikkelde voertuigconcept kan ook deze B-klasse weer een maatstaf voor de gehele branche vormen.“

Voor dit lichtgewicht concept, dat qua stabiliteit aan de hoogste eisen moet voldoen, wordt bij de nieuwe B-klasse de nieuwe WoodWelding® technologie toegepast. Hierbij worden de verschillende materialen middels ultrasone energie met elkaar verbonden. Als bevestigingsmateriaal dient niet alleen lijm, maar worden ook kunststof deuvels gebruikt die tijdens de productie worden verhit en zo vloeibaar worden. Na afkoeling vormen ze een zeer stabiele verbinding.

Het zogenaamde “automotive design” heeft definitief zijn intrede gedaan bij de campers. Ook de nieuwe Hymermobil B-klasse volgt deze trend. Het nieuwe front mag er dan ook wezen. Karakteristiek en stijlvol, met speciaal ontworpen koplampen en LED-verlichting. Het front, inclusief de nieuw vormgegeven voorruit, toont duidelijk de karakteristieke trekjes van de bekende integraal camper.

Hymer B-klasseDe lichtgewicht bouwwijze werpt zijn vruchten af. Afhankelijk van de indeling en uitrusting kan het laadvermogen 630 kilo zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het nieuwe chassis en de steeds verder doorontwikkelde PUAL bouwwijze met aluminium binnen- en buitenlaag. Nieuw is de zelfdragende constructie van de garage. De garage kan tot 450 kilo worden belast, wat in deze klasse uniek is. De hoogte van 1,22 m biedt volop ruimte en beladingsmogelijkheden.

Hymer B-klasseUiteraard voldoet het interieur van de nieuwe B-klasse aan alles wat je bij een camper in deze klasse mag verwachten. Hymer combineert hier een vooruitstrevend, verfijnd design met een hoogwaardige afwerking van hoogwaardige materialen. Uiteraard voldoet ook de uitrusting aan alle verwachtingen en laat deze niets te wensen over.

Vanaf eind mei zijn de eerste modellen bij de dealers beschikbaar, dit zijn de Hymermobil B-DL 444 en de Hymermobil B-DL 588.

Like dit artikel
Tweet dit artikel