Innovatieve, opvouwbare pannen van GSI Outdoors

GSI Escape Pots opvouwbare pannen

Innovatieve, opvouwbare pannen van GSI Outdoors

De Amerikaanse buitensportspecialist GSI Outdoors introduceert wel vaker doordachte, innovatieve producten voor lichtgewicht kampeerders. De nieuwe opbouwbare pannen die GSI Outdoors nu op de markt brengt, zouden wel eens voor een ware omwenteling kunnen zorgen.

Het is GSI Outdoors namelijk gelukt de opvouwbare pannen zo te construeren dat ze veel zuiniger met de warmte van de brander omgaan.

Hoger rendement door warmtewisselaar

De GSI Escape pannen zijn daardoor niet alleen ruimte- en gewichtsbesparend, maar zorgen er ook voor dat er minder brandstof wordt gebruikt. Om die manier wordt er indirect nog meer gewicht en ruimte bespaard dan bij andere opvouwbare pannen. De Escape pannen combineren opvouwbare siliconen zijwanden met een aluminium bodem met geïntegreerde warmtewisselaar. Het resultaat is een pan die heerlijk klein is om te verpakken én een hoge mate van efficiëntie biedt. Door de ingebouwde warmtewisselaar compenseren ze namelijk het nadeel van siliconen zijwanden – een minder efficiënte warmtegeleiding – meer dan voldoende. De lamellenconstructie van hard geanodiseerd aluminium, waar de warmtewisselaar onder de bodemplaat van is gemaakt, verhoogt het rendement aanzienlijk. De kooktijd en daarmee ook het brandstofverbruik is ongeveer 30 procent lager dan bij vergelijkbare pannen zonder warmtewisselaars met aluminium bodems, en ongeveer 50 procent lager dan bij pannen met roestvrijstalen bodems.

Beter windbestendig

De warmtewisselaar heeft nog een ander positief effect. Bij andere siliconen pannen moet er goed op worden gelet dat de vlam van de brander niet zijwaarts flikkert. Dan loop je namelijk kans dat de siliconen wand kan verbranden. Die kans is Escape pannen van GSI veel kleiner door de lamellenconstructie onder de bodem. Ook het deksel van de pan is goed doordacht: de geïntegreerde zeef vergemakkelijkt het afgieten en de handgrepen van de pan dienen als vergrendeling van het deksel als de pan wordt opgevouwen. De bodem van de pannen is aan de binnenzijde voorzien van een anti-aanbaklaag.

Twee maten en kleuren

De GSI Escape pannen zijn verkrijgbaar in twee maten en kleuren: het 3-liter model in frisgroen, het 2-liter model in koelblauw. Ze zijn komend najaar leverbaar via de buitensportspecialisten.

Escape Bowl & Cup

Bijpassend zijn ook de nieuwe Escape Bowl en Cup. Volledig opvouwbare kommen en mokken die perfect in de opgevouwen Escape pannen passen. Ze zijn verkrijgbaar in bijpassende kleuren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel