Knaus Tabbert gaat naar de beurs

Knaus Tabbert gaat naar de beurs

Knaus Tabbert gaat naar de beurs

Knaus Tabbert AG, een van de drie grootste producenten van campers, caravans en bestelwagens in Europa, streeft naar een beursgang.

Met het oog op de snelle groei als gevolg van de aanhoudende en toenemende vraag in de hele industrie heeft Knaus Tabbert een beursgang op de Prime Standard van de Frankfurtse beurs gepland.

Beursgang

Knaus Tabbert, met vestigingen in onder anderen de Beierse plaatsen Mottgers en Jandelsbrunn is de laatste jaren sterk gegroeid. Vanwege de aanhoudende en toenemende vraag in de hele caravanningindustrie is Knaus Tabbert van plan om zijn aandeelhouderschap met een beursgang uit te breiden. Het aanbod zal bestaan uit bestaande aandelen van de huidige aandeelhouders HTP Investments 1 BV, Catalina Capital Partners B.V. en Palatium Beteiligungsgesellschaft mbH. Verwacht wordt dat de beursgang een opbrengst van ongeveer 20 miljoen euro zal opleveren. Na de beursintroductie zal de beoogde free float waarschijnlijk rond de 50 procent liggen.

Aandelen

Volgens het persbericht van Knaus Tabbert hebben de twee ondernemers Wim de Pundert (63) en Klaas Meertens (63) samen ongeveer 97 procent van Knaus Tabbert AG in handen via hun holding. “Deze aandeelhouders verwierven hun controlerend belang in Knaus Tabbert in 2009.” Volgens het persbericht hebben de twee hoofdaandeelhouders verklaard dat zij de verdere groei van de onderneming actief willen ondersteunen door middel van hun betrokkenheid bij de Raad van Commissarissen. Het definitieve plaatsingsvolume is nog niet vastgesteld.

Mogelijk nieuw merk

Het bedrag dat door de beursgang vrijkomt, wil men gebruiken om de investeringsplannen van Knaus Tabbert te versnellen. Men heeft het niet alleen over extra productiefaciliteiten voor de productie in Hongarije die voor de herfst van 2021 is gepland. Er is ook sprake van een eventueel nieuw merk.

Knaus Tabbert

Het hoofdkantoor van Knaus Tabbert is gevestigd in Jandelsbrunn. Op de markt voor vrijetijdsvoertuigen is het bedrijf een van de drie grootste Europese fabrikanten en genereert het ongeveer twee derde van zijn omzet in Duitsland. In de afgelopen jaren is Knaus Tabbert sterk gegroeid. In 2019 behaalde het bedrijf een omzet van 780,4 miljoen euro en produceerde het meer dan 26.000 recreatieve voertuigen met ongeveer 3.000 medewerkers.

Steeds populairder

“Onafhankelijk, individueel en comfortabel reizen wordt steeds populairder”, zegt Wolfgang Speck, voorzitter van de raad van bestuur van Knaus Tabbert AG. “Vooral bij de jongere generatie worden activiteiten en vakanties in de camper steeds populairder”, legt hij uit. Het bedrijf produceert de laatste jaren op de grenzen van zijn capaciteit, “en alle tekenen wijzen op een verdere groei”. Met de beursgang wil het bedrijf zijn “uitstekende positie” verder verbeteren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel