Leatherman Tread nu ook in metrische uitvoering, én voor vrouwen

Leatherman Tread Metric

Leatherman Tread Metric; handige multitool in armbanduitvoering

ZOETERMEER – De Leatherman Tread Metric Multi-Tool is een beetje vreemde eend in de bijt wat betreft multitools. Want daaronder verstaan we meestal die reuzehandige zakmessen met allerlei handigheidjes.

Met de Tread heeft Leatherman een multitool in de vorm van een armband ontwikkeld. En onderschat de Tread niet, deze heeft maar liefst 29 functies.

Tot op heden was de Leatherman Tread alleen verkrijgbaar in inchmaten. De tool komt dan ook uit de Verenigde Staten, waar de markt voor dergelijke tools ook enorm is. Leatherman heeft nu ook de Tread Metric, welke in een metrische uitvoering is uitgevoerd en in Europa dan ook veel handiger is. Bovendien is daarvan ook een speciale versie voor vrouwen ontwikkeld.

De vele handige functies van deze sterke roestvrijstalen armband zijn niet alleen erg praktisch, je hebt ze ook altijd bij de hand. De technische armband is uitgerust met schroevendraaiers, zowel kruiskop als plat, inbussleutels en ringsleutels. Verder heeft de Tread een snijhaak, simcardpinnetje en flessenopener.

leatherman-tread-metricDe 29 verschillende functies zijn verdeeld over 10 schakels. Omdat de multi-tool volledig uit schakels bestaat is het eenvoudig om ze te verwisselen of om het formaat ervan aan te passen aan je pols. De Tread neem je gerust mee op reis – om je pols – want hij voldoet volledig aan de internationale vliegregels. De Leatherman Tread Metric is verkrijgbaar bij de outdoorspecialist in twee uitvoeringen:

  • Stainless Steel, consumentenadviesprijs € 199,-
  • Black DLC (Diamond-Like-Coating), consumentenadviesprijs € 229,-

Vanaf 1 maart zijn de schakels zijn ook los verkrijgbaar. Medio 2017 introduceert Leatherman overigens ook een Tread-uitvoering met Zwitsers uurwerk.

Like dit artikel
Tweet dit artikel