Linnepe verbetert het Quicklift Hydraulik levelsysteem

Linnepe Quicklift Hydraulik levelsysteem

Linnepe verbetert het Quicklift Hydraulik levelsysteem

Linnepe, een van de grotere Duitse producenten van campertoebehoren, heeft voor komend kampeerseizoen zijn QuickLift hydraulische levelsysteem vernieuwd.

Het QuickLift levelsysteem van Linnepe is geschikt voor campers met een maximaal toegestane massa van 8.000 kilo. Deze worden met het systeem van Linnepe binnen een paar minuten automatisch waterpas gesteld. De vernieuwingen aan het systeem bevat onder andere nieuw ontworpen montage beugels en een nieuwe, beweegbare voetplaat.

Hierdoor heeft het QuickLift Hydraulik-systeem van Linnepe naar eigen zeggen nog meer mogelijkheden. Het QuickLift-systeem is volgens Linnepe een van de modernste levelsystemen op de markt. Het hydraulische levelsysteem bestaat uit een centrale hydraulische eenheid, een elektronische regeleenheid, de bijbehorende hydraulische leidingen en vier hefsteunen. Gebruikers kunnen het systeem bedienen door middel van een fraai afgewerkt bedieningspaneel alsmede een afstandsbediening in de vorm van een smartphone app.

Eenvoudigere montage middels Quick-Lock systeem

Linnepe heeft een nieuwe Quick-Lock systeem ontwikkeld voor de cilinders van de steunpoten. Het doordachte ontwerp met twee schaaldelen en het Easy-Lock systeem maakt de montage nog eenvoudiger, ook als er maar weinig ruimte beschikbaar is. Het Quick-Lock systeem bevat een afstandsstuk waarmee de juiste diameter bij het samenvoegen van de schaaldelen moeiteloos kan worden ingesteld. Dit systeem voorkomt schade aan de hydraulische cilinders als gevolg van te hoge aandraaimomenten.

Verbeterde, lichtere voetplaat

De flexibele voetplaat vergroot de gebruiksmogelijkheden van het QuickLift systeem. Linnepe heeft deze verbeterd door een gewijzigd ontwerp van de scharniervoet en voetplaat. De voetplaat past zich moeiteloos aan oneffen ondergronden aan, waarbij hellingen tot tien graden mogelijk zijn.

Ook heeft Linnepe de materiaalkeuze van de hefsteunen en voetplaat op bepaalde punten gewijzigd. Door het gebruik van glasvezelversterkt kunststof is de voetplaat aanzienlijk lichter geworden en is hij ook minder gevoelig voor corrosie. De hefsteunen zijn per stuk maar liefst zo’n 2,5 kilogram lichter geworden. Het hele systeem is zo’n dertig procent lichter geworden, wat uiteraard positieve gevolgen voor het maximale laadvermogen van de camper heeft.

Like dit artikel
Tweet dit artikel