Living Vehicle Luxury Caravan

Living Vehicle Luxury Caravan

Living Vehicle Luxury Caravan

Het Amerikaanse bedrijf Living Vehicle is gespecialiseerd in het bouwen van caravans in een bijzonder luxe segment. Ze worden aangeboden voor prijzen waar je ook een woning voor kunt kopen.

Voor het komende seizoen biedt Living Vehicle de ‘Luxury Caravan 2021-series’ aan. Voor een slordige $300.000 mag je heel wat verwachten, en dat krijg je ook. Niet alleen een bijzonder hoogwaardige, wintervaste constructie met aluminium carrosserie, zonnepanelen, en een lithium-ion accu maar ook echt alles wat de meest veeleisende kampeerder zich maar kan wensen.

Toch gaat er niet om dat deze caravan zo luxueus mogelijk moet zijn. Hij is vooral bedoeld voor mensen die graag “off the grid” gaan. De caravan neigt dan ook meer naar een zogenaamd tiny house, waarin je geheel zelfstandig kunt verblijven. Ergens doet de afgeronde opbouw van de Living Vehicle Luxury Caravan ook denken aan de klassieke Airstream caravans, maar dan zonder de vintagelook. Bovendien onderscheidt de Living Vehicle Luxury Caravan 2021 zich door het uitklapbare balkon.

Interieur

Het interieur is exclusief en voorzien van modern en licht meubilair. Uiteraard is er ook de nodige high-tech aanwezig. De vloerverwarming zorgt voor een behaaglijk warme vloer in de gehele caravan. Living Vehicle heeft voor een vrij ongebruikelijke indeling gekozen. De slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde en naar keuze voorzien een queensbed of een opklapbaar bed. Als het bed is ingeklapt, komt er een bureaublad tevoorschijn. Kastruimte is er in overvloed, evenals een wasmachine met droogfunctie. Achter de slaapkamer bevindt zich een hoogwaardige, aparte badkamer in spa-stijl met een ruime wasruimte, regendouche, wastafel en toilet.

In het achterste gedeelte is er een gezellig woonkamer met een comfortabele zitgroep met daarboven een groot hefbed. Ook is er een volledig uitgeruste keuken met een groot werkblad, gaskookplaat, grote koelkast, vriezen, vaatwasser, apothekerskast en magnetron. Uniek voor een caravan – voor zover je daar over kunt spreken – is het feit dat de keuken ook een vrijstaand kookeiland heeft.

Balkon

Een caravan met uitklapbaar balkon is zeldzaam, zo niet uniek. Het bevindt zich tegenover de keuken, en je kunt het bereiken via een glazen deur, die ook voor veel licht in het interieur zorgt. Zoals gezegd is er ook genoeg high-tech aan boord. Zo is er een 42 inch Samsung 4K Smart HDTV, Wifi en een geluidssysteem met surround geluid.

Off the grid

Om echt off the grid te gaan, moet je voor je eigen energie kunnen zorgen. Daarom is er ook een kleine ‘krachtcentrale’ met Volta Power Systems aan boord. Deze maakt gebruik van een hoogwaardige lithium-ion accu zoals ook wel in elektrische auto’s wordt gebruikt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel