LuminAID opblaasbare solarlampen

LuminAID Packlite solarlamp

LuminAID opblaasbare solarlampen

In reactie op de schrijnende humanitaire situatie als gevolg van de aardbeving in Haïti in 2010, bedachten twee Amerikaanse studenten een eenvoudige maar levensreddende lantaarn: De LuminAID.

In samenwerking met verschillende goede doelen zijn er meer dan 300.000 opblaasbare LuminAID’s uitgedeeld in maar liefst 100 verschillende landen. De LuminAID lampen zijn sindsdien ook heel populair geworden onder wandelaars en kampeerders.

Zonne-energie

Wat de LuminAID-lamp zo ideaal maakt voor gebruik bij rampen en kamperen is het feit dat deze klein in te pakken is en niet afhankelijk is van elektriciteit. De kussen-achtige lamp functioneert namelijk compleet op zonne-energie en moet voor gebruik met de mond worden opgeblazen.

Verschillende versies

Sinds de officiële introductie van de lamp in 2011 is de LuminAID flink veranderd. Zo is het originele model meerdere malen verbeterd en zijn er andere varianten uitgekomen, zoals de PackLite 2-in-1. De PackLite 2-in-1 Supercharger is een solarlamp en telefoonlader in één. De originele LuminAID, de PackLite USB, is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en kan worden voorzien van stroom aan de hand van zonne-energie of een USB-aansluiting.

Give light, get light

Ondanks het feit dat LuminAID zich nu ook op consumenten richt, is het haar roots niet vergeten. Zo werd een aantal jaar terug de ‘Give light, Get Light’-campagne gelanceerd. Aan de hand van dit programma konden consumenten een LuminAID lamp die aan een goed doel werd geschonken “sponsoren”. In totaal heeft deze campagne ervoor gezorgd dat maar liefst 50.000 lampen zijn geschonken aan verschillende goede doelen die vervolgens zijn ingezet bij natuurrampen.

Alle opblaasbare lampen van LuminAID zijn online te verkrijgen, onder andere via Amazon.de en Vrijbuiter.

Like dit artikel
Tweet dit artikel