Ultralichte BTR Stool

BTR Stool

Ultralichte BTR Stool

Ultralight is anno 2019 een van de meeste populaire trends op gebied van outdoor producten. Lichtgewicht slaapzakken, minimalistische tenten en ook ultralichte stoeltjes, de afgelopen jaren zien we er steeds meer van. Neem bijvoorbeeld de BTR Stool van Hillsound Equipment.

De BTR Stool wordt gepromoot als de meest lichte en compacte stoelen/krukjes voor wandelaars, kampeerders, vissers, backpackers en trekkers. Aangezien de Canadese producent Hillsound Equipment nog maar een klein bedrijfje is, is de kruk alleen te verkrijgen via Kickstarter.

Gemakkelijk mee te nemen

Als je kampeert vanuit je auto, dan heeft een zo laag mogelijk gewicht en compactheid niet de hoogste prioriteit. Maak je een meerdaagse wandel- of fietstocht, dan ligt dit anders. Dan wordt er juist veel waarde gehecht aan een zo lichtgewicht mogelijk stoeltje. De BTR Stool is met zijn 320 gram vederlicht en is ook nog eens eenvoudig compact in te pakken. Ingepakt past de stoel gemakkelijk aan de binnen- of buitenkant van een backpack of in/aan een frametas.

“Better Than a Rock”

Het in Vancouver gevestigde Hillsound Equipment is niet zomaar met een naam voor deze ultralichte kampeerkruk gekomen. BTR is een afkorting voor “Better Than a Rock”, ofwel “beter dan een steen”. Veel grammen-jagende backpackers en wandelaars kiezen er namelijk voor om totaal geen stoel of kruk mee te nemen op hun avonturen. In plaats daarvan gaat men op de grond of op een steen zitten. Dankzij de BTR Stool hoeft dit niet meer. Het stoeltje weegt immers erg weinig en zit een stuk beter dan een rotsblok.

Belastbaar tot 120 kilogram

Ondanks zijn lage gewicht is de kruk relatief luxe uitgevoerd. Zo is de het zitje gemaakt van sneldrogend en ademend mesh. Dit is eenvoudig los te halen en te wassen. Het frame zelf is vervaardigd van lichtgewicht aluminium dat naast lichtgewicht ook erg sterk is. Dankzij het stevige frame is de BTR Stool te belasten tot wel 120 kg.

Twee versies en drie kleurstellingen

De BTR Stool is verkrijgbaar in twee versies: één hoge en één lage versie. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit drie verschillende kleurstellingen. Dit zijn:

  • Alpenglow (oranje/carbongrijs)
  • Glacier (blauw/zwart)
  • Black

Kickstarter

BTR StoolAangezien Hillsound Equipment een relatief klein bedrijfje is heeft het niet genoeg kapitaal om het product meteen massaal te gaan produceren. Daarom heeft het bedrijf ervoor gekozen om de BTR Stool aan de hand van Kickstarter te financiëren. Dat crowdfundingtraject is nu afgelopen en er is genoeg geld binnengekomen. Dat betekent dat de BTR Stool daadwerkelijk in productie kan worden genomen. Naar verwachting zal de kampeerstoel rond de 50 dollar gaan kosten en in februari 2020 worden verscheept.

Like dit artikel
Tweet dit artikel