Human Comfort introduceert luxe luchtmatras L’Anita met minder pakvolume

L'Anita kampeermatras

De L’Anita kampeermatras voelt aan als je eigen bed

ZWAAG – Human Comfort introduceert de luxe luchtmatras L’Anita die tegelijk lichtgewicht en compact is. Het pakvolume van de comfortabele kampeermatras is 40% minder dan dat van een hoge self-inflatable.

De kampeerder zoekt met zijn kampeermatras steeds meer slaapcomfort, maar wil steeds minder pakvolume. Met deze boodschap zijn de ontwerpers van Human Comfort aan de slag gegaan: het resultaat is een kampeermatras bestaande uit een luchtmatras en een comfortabele hoes met een toplaag van traagschuim. Het luchtbedgedeelte van de L’Anita bestaat uit 23 compartimenten. Daardoor heeft de kampeermat de stabiliteit van een self-inflatable matras. Je pompt hem op met de ingebouwde pomp.

40% minder pakvolume

Het pakvolume van de L’Anita is 40% minder dan dat van een hoge self-inflatable. “Sinds een jaar of twee is het volume van de kampeeruitrusting een issue”, aldus Danny Hazewindus, ontwikkelaar van de L’Anita. “Mensen zijn kleiner gaan rijden sinds de aanpassing van de bijtellingsregeling voor auto’s. Wie nu een Prius rijdt, reed voorheen misschien wel in een ruime Passat. Daarom hebben we gezocht naar een comfortabele kampeermatras die past in een kleinere kofferruimte.”

Kamperen in je eigen bed

“Het relatief kleine volume van een klassiek luchtbed is een pre, maar de optrekkende kou en de onstabiliteit zijn berucht”, vertelt Hazewindus. “Het voordeel van een hoge self-inflatable matras is het comfort, maar het nadeel is het volume.” Human Comfort brengt volgens Hazewindus een combinatie van beide. “Door de foamlaag voelt de L’Anita aan als je eigen bed”, aldus Hazewindus. “Hij geeft het comfort van een hoge mat van 13 cm, maar slechts het pakvolume van een matje van 6 cm.”

Twee uitvoeringen

Hazewindus heeft een eigen fabriek in China. Daardoor kan hij de ideeën die hij krijgt van de verkopers in kampeerwinkels en consumenten op kampeerbeurzen meteen uitproberen. De luxe luchtmatras is verkrijgbaar in een (koppelbare) eenpersoonsuitvoering, L’Anita 1 en een tweepersoonsvariant, L’Anita 2. Beide modellen zijn verkrijgbaar vanaf april 2014 bij de dealers van Human Comfort.

Like dit artikel
Tweet dit artikel