Malibu Van nog attractiever door verfijndere techniek

Malibu Van 2018

Malibu Van nog attractiever door verfijndere techniek

ZOETERMEER – Malibu, het zustermerk van het Duitse Carthago, mag zich verheugen in de nog steeds enorme populariteit van de Van, de buscamper met verhoogd dak en flexibele was/toiletruimte.

Vooral die was/toiletruimte was voor buscampers van dit formaat vrij zeldzaam in 2013, toen de Van op de markt kwam. Sindsdien heeft Malibu het gamma van de Van uitgebreid, de serie bestaat nu uit 6 modellen.

Camperaars hebben nu weliswaar aanzienlijk meer keus in buscampers met badkamer, maar evengoed blijft de Malibu Van een hele sterke aanbieding. Bovendien gaat Malibu de nodige verbeteringen aan de camper aanbrengen.

De verbeteringen vinden vooral plaats op het gebied van de techniek. De nieuwe verwarming met een vermogen van maar liefst 6 kW behoort tot de krachtigsten in zijn soort. Optioneel kan de Malibu Van nu ook worden geleverd met USB-contactdozen voor het opladen van mobiele apparatuur. Het Control Board is vernieuwd, bij de Malibu 540 en 600 LE is de verlichting in de badkamer nog krachtiger. De Malibu 600 LE en 640 LE hebben voortaan een gescheiden schakeling van de verlichting in het slaapgedeelte.

Wat blijft bij de Malibu Van zijn de doordachte indelingen. Paradepaardjes zijn hierbij de compacte Malibu 540 met tweepersoons bed en de Malibu 640 LE met enkele bedden. De Malibu 600 is in maar liefst 4 verschillende indelingen leverbaar. De Malibu 600 DB en 640 LE zijn verder leverbaar in een ‘Charming’ uitvoering met een exclusief interieur. De zogenaamde ‘3-in-1 Flexibad’ was/toilet/doucheruimte met zwenkbaar toilet en massieve douchevouwdeur blijft uiteraard ook een sterk punt van de Malibu Van.

Like dit artikel
Tweet dit artikel