Terracamper toont vernieuwde Terock 2.0

Terracamper Terock 2.0

Terracamper toont vernieuwde Terock 2.0

DÜSSELDORF – Op de Caravan Salon in Düsseldorf, die wordt gehouden van 26 augustus tot 3 september 2017, kunnen we op de stand van camperbouwer Terracamper een vernieuwde versie van de Terock buscamper zien.

De nieuwe Terock 2.0 is gebaseerd op de zesde generatie van de Volkswagenbus, de T6. Het in Hagen gevestigde bedrijf heeft de Terock, die zo’n vijf jaar geleden werd geïntroduceerd, ingrijpend vernieuwd.

Uiteraard laten de compacte afmetingen van de Volkswagen T6 niet al te rigoureuze wijzigingen toe. De indeling is dan ook grotendeels gehandhaafd. Wel heeft Terracamper gekozen voor een nieuw verhoogd hefdak met aluminium dakplaat. Het team van Martin Hemp heeft dit dak zelf ontwikkeld. De Terock 2.0 is met dit dak ongeveer 220 cm hoog, zodat de meeste parkeergarages taboe zijn voor deze buscamper. Maar, voor wie met de buscamper ook overzeese landen wil verkennen: hij past nog wel in een zeecontainer. Het voordeel van dit iets hogere dak is het verbeterde slaapcomfort van het bed dat zich in het dak bevindt. Het 120 x 200 cm metende bed heeft een koudschuimmatras van 8 cm dikte. Verder is er voldoende ruimte om het beddengoed, als het dak is ingeklapt, gewoon op het bed te laten liggen.

Terracamper Terock 2.0Terracamper heeft ook een handigheidje met de achterdeuren uitgehaald. Er bevindt zich naast het keukenblok namelijk een derde slaapplaats. Om deze voldoende lengte te bieden, heeft Terracamper de ruiten van één van de achterdeuren omgewisseld voor een verlenging van dit bed at daardoor 200 cm lang is. Deze verlenging kan ook worden geopend om de ventilatie te verbeteren.

Dit bed kan ook eenvoudig worden verwijderd, waardoor de Terock 2.0 mede dankzij de linker schuifdeur voor allerlei andere doeleinden kan worden gebruikt. Bovendien is de buscamper naar keuze leverbaar met voorwielaandrijving en met vierwielaandrijving. Standaard is de wagen voorzien van 3 zitplaatsen, 40 liter verswatertank met druksysteem, een handdouche, een Dometic compressor koelbox van 35 liter en een tweepits spiritus kooktoestel.

Like dit artikel
Tweet dit artikel