Nieuwe lichtgewicht slaapsystemen van Sea to Summit

Sea to Summit slaapsysteem

Nieuwe lichtgewicht slaapsystemen van Sea to Summit

Het Australische merk Sea to Summit introduceert een aantal nieuwe slaapsystemen die bestaan uit een combinatie van een slaapzak, slaapmat en kussen.

Deze zijn alle op elkaar afgestemd zodat je verzekerd bent van een comfortabele nachtrust in een systeem dat compact kan worden opgeborgen en licht van gewicht is.

Overdag zijn de slaapsystemen van Sea to Summit licht en compact voor in de rugzak, ’s nachts zijn comfortabel en warm voor een heerlijke nachtrust. Een voorbeeld van zo’n goed op elkaar afgestemd Sea to Summit slaapsysteem bestaat uit de Ultralight Insulated Airmat, een Trek TK II donzen slaapzak en een Aeros Premium Pillow.

Sea to Summit Ultralight Insulated Airmat

De Sea to Summit Ultralight Regular Slaapmat is een comfortabele slaapmat met een ultra laag pakvolume en gewicht. Hij is opgebouwd uit 181 Air Sprung Cells, mini luchtkamers die hetzelfde werken als de pocketveren van een matras, waardoor ze heerlijk comfortabel liggen. De Air Sprung Cells zorgen ook voor een goede warmte-isolatie: elke cel is gevuld met Thermolite insulation loft wat zorgt voor een minimaal warmteverlies.

De mat is gemaakt van sterk 40D ripstop nylon en voorzien van een Exkin Platinum coating die de lichaamswarmte reflecteert. Binnenin de mat is een antibacteriële coating aangebracht, zodat hij ook van binnen schoon en hygiënisch blijft. Elke cel is door een puntlas vastgezet en hierdoor extra stevig. De mat is voorzien van een multifunctioneel ventiel waarmee je de slaapmat snel en makkelijk kunt opblazen en waarmee je de hardheid fijn kunt afstellen. Consumentenadviesprijs: 139,95.

Sea to Summit Trek TK II donzen slaapzak

De Sea to Summit Trek TK II is een ruime mummieslaapzak waardoor je net wat meer bewegingsruimte hebt waardoor je comfortabeler ligt. De lichtgewicht slaapzak is gemaakt van 33D nylon en heeft een vulling van Ultra-Dry Down 650+ dons waardoor je lekker warm blijft tot wel -8 graden Celsius.

De slaapzak kan met een ritssluiting bijna volledig worden dichtgeritst. Hiermee voorkom je dat warme lucht ontsnapt, waardoor je zelfs bij extreem koude temperaturen warm blijft. Je bergt de slaapzak op in het meegeleverde compressietasje waardoor het een pakketje wordt dat kleiner is dan een drinkfles. Consumentenadviesprijs: € 289,95.

Sea to Summit Aeros Premium Pillow

Het luxe high performance kussen Aero Premium Pillow is licht, compact en heerlijk zacht. Het opblaasbare kussen is zo geconstrueerd dat de buitenlaag maximaal comfort geeft en toch ondersteund wordt door een stevige luchtkamer. De synthetische vulling tussen de buitenkant en de luchtkamer verhoogt het comfort en houdt het transpiratievocht weg. De schelpvormige onderkant zorgt voor een comfortabele ligging van de schouders: of je nu op je rug of op je zij slaapt. Dankzij het multifunctionele ventiel is het kussen in een paar maal blazen vol. Het kussen weegt 79 gram. Consumentenadviesprijs: 34,99.

Informatie

De Sea to Summit slaapsystemen zijn verkrijgbaar bij outdoorwinkels en via webshops. Voor meer informatie kun je kijken op www.technolyt.nl.

Like dit artikel
Tweet dit artikel