Nieuwe indelingen met stapelbedden voor de Dethleffs Camper

Dethleffs Camper model 2017

De Dethleffs Camper model 2017

ISNY – Er lijkt bijna geen eind te komen aan de hoeveelheid noviteiten van de Caravan Salon. Bijna alle merken hebben te maken met een groeiende markt en zijn druk bezig om daar op in te spelen met diverse aanvullingen op hun programma. Dat geldt ook voor Dethleffs.

De populairste serie caravans van Dethleffs is, voor ons nogal verwarrend, de Camper. Wij verwachten met zo’n naam natuurlijk een kampeerauto maar het is toch echt een caravan.

De Dethleffs Camper is een serie allround caravans in het middelste prijssegment die verkrijgbaar is in een groot aantal indelingen. In modeljaar 2017 zullen er voor de Camper nog meer indelingen met stapelbedden verkrijgbaar zijn. Bovendien worden ze komend seizoen nóg completer uitgevoerd.

Dethleffs Camper model 2017Voor een prettige vakantie is een goede nachtrust onontbeerlijk. Dat geldt uiteraard voor alle familieleden. Daarom heeft Dethleffs besloten dat alle bedden, inclusief de stapelbedden, voortaan worden voorzien van ergonomische EvoPoreHRC matrassen. Bij de modellen met enkele bedden zijn de matrassen bij het hoofd en de schouders bovendien voorzien van een extra polstering. Met name de mensen die op hun buik slapen zullen dit naar waarde weten te schatten.

Ook in de keuken heeft Dethleffs de Camper opgewaardeerd. We zien hier een nieuwe kook/spoelcombinatie, een ruime koelkast van maar liefst 142* liter, een apothekerskast voor de flessen, grote laden en Truma Therme warmwatervoorziening. De zitgroepen zijn voorzien van nieuwe stofferingen. Voortaan worden de tafels in de Dethleffs Camper overigens standaard voorzien van een enkele tafelpoot om zo meer beenruimte te realiseren

Dethleffs Camper model 2017De ruimtelijke indruk van de overigens toch al ruime en lichte Camper wordt nog verder vergroot door het nieuwe Rosario Cherry houtdecor, in combinatie met de nieuwe stofferingen. Daar dragen de seriematig gemonteerde Midi- en Mini-Heki dakluiken uiteraard ook aan bij.

Dethleffs stelt hoge eisen aan de veiligheid. De Camper wordt daarom gebouwd op een AL-KO chassis dat is voorzien van de nodige veiligheidsvoorzieningen zoals  automatisch nastellende remmen, AL-KO AKS, Octagon schokdempers en kwaliteitsbanden. Voor modeljaar 2017 biedt Dethleffs een optioneel veiligheidspakket aan dat bestaat uit het AL-KO Trailer Control ATC systeem en de extra veilige  Truma DuoControl gasregelaar met crashsensor. Daarmee is het conform de EU normen ook toegstaan om de verwarming tijdens de rit aan te laten. Dat is ideaal voor tijdens de wintersport, je stapt na een  lange rit dan in een heerlijk verwarmde caravan. Dat geldt ook voor de optionale EisEx verwarming die bevriezing van de drukregelaar voorkomt.

Dan nu de nieuwe indelingen. In modeljaar 2017 telt de Camper serie maar liefst 8 indelingen met stapelbedden, waarvan 4 geheel nieuw. Bij alle stapelbedden kun je het onderste bed omhoog klappen. Dat geeft overdag meer speelruimte voor de kinderen, bovendien kan het tijdens de rit gebruikt worden als extra bergruimte voor grote spullen.

De kleinste indeling met stapelbedden is de  500 QSK. Dat is een 60 cm kortere versie van de populaire 530 FSK. Voor in de caravan zien we in deze caravan een dwars geplaats tweepersoons bed met een lengte van maar liefst 210 cm. De kinderbedden bevinden zich achter in de caravan. Ondanks de relatief korte lengte heeft deze indeling een 142 liter koelkast.

Dethleffs is bijzonder blij met de nieuwe familie-indeling 550 ESK. Het is dan ook een indeling die je niet vaak ziet: een caravan met zowel enkele bedden als stapelbedden. De enkele bedden, die voorin de caravan zijn geplaatst, kunnen bovendien met elkaar worden verbonden. Ondanks de ruimte die deze bedden nodig hebben, is deze caravan nog steeds slechts 230 cm breed en relatief compact.

De grotere 540 QMK is een echt ruimtewonder. De open wasruimte achterin de camper, in combinatie met de ruime kleerkast en de langsgeplaatste stapelbedden bieden een gezin alle benodigde ruimte. Het dwars geplaatste tweepersoons bed voorin de caravan kan van beide zijden worden benaderd.

Like dit artikel
Tweet dit artikel