Nieuwe lijn duurzame slaapmatten van Exped maakt keuze makkelijker

Nieuwe lijn duurzame slaapmatten van Exped

Nieuwe lijn duurzame slaapmatten van Exped maakt keuze makkelijker

Exped zal komend voorjaar een nieuwe lijn lichtgewicht slaapmatten lanceren. Deze slaapmatten, voornamelijk bedoeld voor kampeerders die er met de rugzak of fiets op uit trekken, moet garant staan voor een comfortabele nachtrust.

Men heeft bij het ontwikkelen van de nieuwe slaapmatten heel goed gekeken naar de feedback van klanten en retailers. Daaruit bleek de nodige frustratie over het gebrek aan echte standaarden voor warmteklassen. Daarom zocht men ook naar een oplossing om de keuze voor de kopers makkelijker te maken.

Keuze moet veel makkelijker

Met behulp van een eenvoudige matrix vraagt Exped haar klanten om slechts twee factoren in overweging te nemen: het beoogde gebruik en de gevraagde mate van isolatie. Dit is volgens Exed voldoende om de ideale slaapmat te vinden.

“Het kiezen van een slaapmat was te ingewikkeld geworden voor iedereen: consumenten, kopers, verkopers en verkoopmedewerkers. Het werd ons duidelijk dat onze heruitvinding van EXPED’s rugzakmattenlijn moest beginnen met een eenvoudig, direct, gemakkelijk te begrijpen selectieproces – gebruiksprioriteit en vereiste mate van warmte. Het heeft zich al bewezen tijdens het verkoopseizoen en nu zijn we enthousiast voor de lancering in het voorjaar”.

Drie modellen

De nieuwe lijn slaapmatten van Exped bestaat uit drie modellen, ieder met hun eigen temperatuurclassificatie (van 10 graden boven nul tot 40 graden onder nul). Ook heeft Exped de prijsstructuur voor de nieuwe matten vereenvoudigd. De prijs van de slaapmatten is ongeacht de afmetingen van de mat (medium, medium/wide en long/wide) gelijk. De drie modellen zijn:

  • Ultra – wanneer gewicht en pakvolume van het allergrootste belang zijn.
  • Dura – wanneer duurzaamheid van het grootste belang is.
  • Versa – als upgrade voor traditionele schuimmatten, waar gebruiksgemak voorop staat.

Verschillende warmteklassen

Binnen elke serie zijn er verschillende slaapmatten, waarbij het onderscheid wordt bepaald door de warmteklasse, uitgedrukt in de R-waarde. Hoe hoger dit getal, hoe warmer de mat. De Ultra is verkrijgbaar in de varianten 1R, 3R, 5R en 7R voor gebruik van zomer tot extreme koude. De Dura is meer gericht op koudere omgevingen en is verkrijgbaar in 3R, 5R en 8R voor gebruik in 3 seizoenen tot de meest extreme en uitdagende koude omgevingen ter wereld. De Versa omvat 2R- en 4R-versies voor zomer- tot 3-seizoenengebruik. Van ieder afzonderlijk model zijn de matten in verschillende maten verkrijbaar.

Duurzaam

Natuurlijk speelt ook de duurzaamheid een belangrijke rol in de nieuwe slaapmattenlijn, net als alle andere Exped-producten. Voor elke Ultra-, Dura- en Versa-mat gebruikt Exped hoogwaardige materialen die gemaakt zijn van 100% ‘post-consumer’ gerecycled plastic. In 2022 zal de volledige slaapmattenlijn van Exped klimaatneutraal gecertificeerd worden door myclimate.org.

De nieuwe lijn slaapmatten van Exped zal in voorjaar 2022 verkrijgbaar zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel