Nieuwe Pioneer AVIC mediacenters

Pioneer AVIC mediacenter

Nieuwe Pioneer AVIC mediacenters

De Japanese electronicaproducent Pioneer introduceert drie nieuwe mediacenters die het leven en rijden aan boord van een camper een stuk prettiger kunnen maken.

De nieuwe mediacenters zijn de AVIC-Z810DAB-C, AVIC-Z710DAB-C en AVIC-Z610BT-C. Ze staan alle in het teken van ‘wireless connect’, oftewel de draadloze verbinding met de smartphone.

Verbinding via wifi

Wat is er dan ook prettiger dan dat je je favoriete afspeellijsten die op je smartphone staan, ook op de multimedia-installatie van je camper af kunt spelen, en dat je ook je favoriete Netflix-series vanaf je tablet op diezelfde multimedia-installatie kunt streamen? Dat kan allemaal dankzij de wifi-verbinding die de drie speciaal voor campers ontwikkelde mediacenters bieden. Je kunt je favoriete apps bedienen via spraakbesturing of via het touchscreen van het in het dashboard geïntegreerde mediacenter, zonder dat je de telefoon eerst hoeft te koppelen of aan moet sluiten op het mediacenter.

Bluetooth,CarPlay en Wireless Mirroring

AVIC-Z810DAB-CAlle drie de apparaten zijn geschikt voor Apple CarPlay en bieden via de draadloze verbinding dezelfde connectiemogelijkheden als via een USB-kabel. Bezitters van compatible Android-apparaten kunnen gebruik maken van Wireless Mirroring. Ze zijn ook voorzien van een CD/DVD-loopwerk en USB-aansluiting voor bijvoorbeeld een USB-stick of externe harde schijf. De AVIC-Z810DAB heeft daarnaast ook nog een HDMI-poort en SD-slot. Verder hebben de AVIC-Z810DAB-C en AVIC-710DAB-C een DAB+ ontvanger, ideaal voor bijvoorbeeld Noorwegen waar de normale FM-zenders inmiddels uit de lucht zijn. Naast beeld en geluid bieden ze ook uitgebreide navigatiemogelijkheden. Ook hebben ze aansluitingen voor een achteruitrij- en dode hoekcamera. Uiteraard zijn ze ook uitgerust met een Bluetooth-verbinding voor bijvoorbeeld handsfree bellen of muziek streamen.

Adviesprijzen:
AVIC-Z810DAB-C: 1.199,00 euro
AVIC-Z710DAB-C: 949,00 euro
AVIC-Z610BT-C: 849,00 euro

Like dit artikel
Tweet dit artikel