Nieuwe T2000 koelkasten van Thetford

T2000 koelkasten Thetford

Nieuwe T2000 koelkasten van Thetford

Thetford introduceert, in de wetenschap dat kampeerders ook op reis steeds meer behoefte aan het comfort van thuis hebben, een nieuwe serie moderne, zuinige compressorkoelkasten.

De nieuwe Thetford T2000 12V serie biedt, in vergelijking tot de gebruikelijke gas-absorptiemodellen, betere prestaties, een lichtere koelunit en een groter bruikbaar volume.

De serie bestaat uit vijf nieuwe modellen die alle zijn bedoeld voor ‘gasloze’ campers en caravans, dus als alternatief voor de gas absorptiekoelkasten. Alle modellen hebben een gereguleerd diepvriesvak, automatische temperatuurregeling, een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel en het vermogen van een 12V compressor. Er zijn ook twee modellen voor buscampers zodat de T2000-serie geschikt is voor nagenoeg iedere camper, caravan en buscamper.

Nieuw ontwerp

Het nieuwe ontwerp van de deurgreep, de handige diepvrieslade onderaan (alleen voor grote modellen) en het koelgedeelte op ooghoogte bieden hetzelfde comfort aan als thuis. En niet te vergeten hebben alle modellen, behalve de T2090, ook een handige uitschuiflade voor ontbijtbenodigdheden.

Flexibel instelbaar

De nieuwe koelkasten zijn flexibel instelbaar. Gebruikers kunnen kiezen tussen 3 verschillende temperatuurinstellingen voor het vriesvak zodat deze perfect aansluiten op de behoeften op dat moment. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om het vriesvak uit te schakelen om 45% energie te besparen. De automatische temperatuurregeling (ATC) van de T2000 serie meet de temperatuur op drie verschillende plaatsen (de omgevingstemperatuur, het koelgedeelte en het diepvriesvak). Zo worden optimale koelprestaties gewaarborgd. Bovendien zijn de koelkasten op die manier zo stil en zuinig mogelijk. Dankzij het compressorprincipe bieden nagenoeg alle modellen uit de T2000-serie een stabiele koeling bij omgevingstemperaturen van 10 tot 43° C.

Speciale modellen voor buscampers

Thetford heeft het oude T1090 model een update gegeven. Dat is nu de T2090, met een nieuw bedieningspaneel, een nieuwe deurgreep en een nieuw fris interieur. Deze koelkast is speciaal ontworpen voor buscampers op een PSA basisvoertuig. Vanwege de toegenomen vraag naar grotere koelkasten in buscampers heeft Thetford het portfolio uitgebreid door de T2138 op te nemen in de nieuwe T2000 serie. Dit model is een grotere, uitgebreide versie van de T2090 met een bredere klimaatklasse (10-43° C) en een inhoud van 138 liter.

Keuze in overvloed

Ook de T1152 heeft een update ondergaan en heet nu de T2152. Dit om deze in lijn te brengen met de nieuwe modellen van de T2000 serie. Deze koelkast maakt deel uit van de serie extra smalle modellen van slechts 418 mm breed. Hij heeft dezelfde inbouwmaten als de bekende N4141 en N4142 absorptiekoelkasten. Iets groter zijn de nieuwe T2160 en T2175, deze zijn 525 mm breed en ook uitwisselbaar met de overeenkomstige absorptiekoelkasten.

CI-Bus

Alle Thetford T2000 modellen zijn geschikt voor CI-Bus. De camperfabrikant kan ervoor kiezen om de koelkast door middel van de CI-Bus aansluitkabel rechtstreeks aan te sluiten op het centrale display van het voertuig. Dan kunnen gebruikers essentiële opties zoals modus aan/uit, energiebron, temperatuurinstelling en foutcodes vanuit dat centrale display bedienen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel