Olight H1R Nova: zaklamp en hoofdlamp in één

Olight H1R Nova multifunctionele hoofdlamp

Hoofdlamp en zaklamp in één van Olight

ZOETERMEER – Buitensporters en lichtgewicht kampeerders die in het donker door willen of moeten gaan maar ook hun handen vrij willen houden, hebben altijd veel plezier van een hoofdlamp.

Als je daarbij ook een zaklamp nodig hebt maar eigenlijk zo min mogelijk spullen mee wilt nemen, dan wordt het kiezen geblazen. Dat hoeft niet met de Olight H1R Nova, dat is namelijk een zaklamp en hoofdlamp in één.

Daardoor zou deze multifunctionele lamp wel eens de ideale oplossing voor veel buitensporters en (extreem) lichtgewicht kampeerders kunnen zijn. Het is bovendien een lamp die een flinke hoeveelheid licht kan geven. Hij is namelijk voorzien van een heel efficiënte Cree XM-L2 LED die in de hoogste stand een lichtstroom van maar liefst 600 lumen geeft. Door de speciale, geoptimaliseerde TIR lens geeft hij een gelijkmatig verdeelde lichtbundel af tot een afstand van 72 meter.

Uitneembaar

De compacte, oplaadbare lamp weegt totaal iets meer dan 50 gram. De lamp zelf is bevestigd in een schokdempende siliconenhouder en draag je in een comfortabele hoofdband. Je kunt de bundel hoger of lager laten schijnen door de lamp in de houder naar boven of beneden te draaien. In geval van nood kun je morse-signalen uitzenden met de SOS mode. Door de lamp van de Olight H1R Nova uit de houder te halen heb een compacte schijnwerper ter grote van een pink. Middels de meegeleverde riemclip kun je het lampje ook aan je kleding bevestigen. De onderzijde is magnetisch zodat het lampje desgewenst ook op een metalen voorwerp kunt klikken.

Oplaadbaar

Het laden van de Olight H1R Nova gaat eenvoudig door middel van een magnetische usb-aansluiting die zichzelf op de lamp klikt. Met die aansluiting kun je de lamp opladen via een adapter, powerbank, computer of in de auto.

Vier standen

De lichtstanden van de Olight H1R Nova gaan van de stand “Moon” met een brandduur van 6 dagen en 2 Lumen tot “Turbo” waarbij de lichtstroom 600 Lumen bedraagt en waarbij de brandduur (slechts) 3 minuten is. De normale stand, met 60 Lumen en een brandduur van 5 uur en de stand “Low” met 15 Lumen en een brandduur van 20 uur zullen vaker worden gebruikt.

Informatie

De Olight H1R Nova is verkrijgbaar in de outdoorwinkels en bij diverse webshops en heeft een consumentenadviesprijs € 84,95. De levering omvat behalve de lamp zelf ook de Lithium RCR123 accu, de magnetische laadkabel met USB aansluiting en de riemclip. Meer informatie kun je vinden op www.olightworld.net.

Like dit artikel
Tweet dit artikel