Veertig oranje caravans als opwarmertje voor EK

kampeerzaken.nlHet Nederlands Elftal kreeg vandaag voor de oefenwedstrijd tegen Denemarken steun uit opvallende hoek. Meer dan veertig équipes van kampeerders trokken met hun oranje caravans, campers en vouwwagens vanuit Bunnik naar het Philips Stadion in Eindhoven. De supporters oefenden hiermee alvast voor hun reis naar De Oranjecamping in Zwitserland, die volgende week de poorten opent.
De ‘Oranje Karavaan’ bestond uit meer dan veertig van de meest opvallende, rijdende oranje creaties in Nederland. BOVAG riep deze kamperende supporters bij elkaar om samen het materiaal voor de reis naar Zwitserland te testen. Niet alleen ging er een collectie oranje geschilderde ‘gewone’ caravans, kampeerauto’s en vouwwagens richting Eindhoven, maar ook een groot aantal opzienbarende huzarenstukjes.
 Denk daarbij aan een ‘zelfrijdende’ caravan: een auto met daar overheen het frame van een caravan, waardoor de caravan ogenschijnlijk dus rijdt zónder trekauto. Maar ook een tot cabriolet omgevormde caravan met achterin een heus bubbelbad en voorin een tv en biertap. De stoet nam in totaal ongeveer drie kilometer snelweg in beslag en arriveerde via de A12, de A27 en A2 halverwege de middag bij het Philips Stadion in Eindhoven, waar een ereronde werd gereden.
kampeerzaken.nlHans Louwers, secretaris van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven, spreekt van een doorslaand succes: ‘De interesse om deel te nemen was overweldigend, we hebben zelfs mensen moeten teleurstellen, omdat het anders niet meer te behappen was voor de organisatie. En ook onderweg was de publieke belangstelling heel groot. Niet zo gek, want het was een spectaculaire oranje optocht. Op de Oranjecamping hopen we dit als BOVAG nog eens dunnetjes over te doen. BOVAG-technici staan daar overigens ook paraat om kampeerders met panne snel weer op weg te helpen. Of het nu gaat om een lekke band, een weigerachtige koppeling of een defecte koelkast in de camper, we helpen de oranjefans op de camping uit de brand.’
Nog wat beelden van RTV Utrecht: https://www.youtube.com/watch?v=riQ0Nf2CneE

Like dit artikel
Tweet dit artikel